NATURAL BODY AND FACIAL SCRUB


Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum. Hello :)


Seronok kan kalau dapat pergi spa buat treatment? Mandi lulur ke, mandi bunga ke, urut badan ke, facial treatment ke. Hehe.. Tapi entry ni bukan nak cerita pasal itu semua. I just wanna share about an easy body and facial care. Bukanlah expert sangat bab-bab ni. But apalah salahnya kalau nak share kan? :)
Okay, lemme go straight to the point lah. Panjang betul intro.

"Natural body and facial scrub" yang dimaksudkan pada title entry ni ialah... Menggunakan hampas teh. Kalau ada sesekali bancuh air teh, tea bag ataupun serbuk teh tu jangan buang. Tanpa sebarang pembaziran, tak perlu rasa gusar. Gunakan la hampas teh tu untuk buat scrub muka dan badan masa mandi. Bila bilas dengan air, terasa kelainannya. Kulit jadi lembut, halus, mulus. Betul, tak tipu punya wa cakap lu. HAHA Best! Nak tau, try lah sendiri dekat rumah. Senang saja. Jimat pun jimat. Hasilnya pun tak mengecewakan.

Cheerio! :)

13 comments:

  1. tlg buatkan untuk aku . hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat lah sendiri. senang je. gosok muka and badan kau dengan hampas teh tuh. takkan aku nak mandi dengan kau pulak! HAHA :D

      Delete
    2. mane boleh mandi ngan yana..kang acap dy nk mndi ngan sapeee? bhahahhaha XP

      Delete
    3. while aku belum sah jadi isteri dia , ap salahnya mandi dgn ko . haha . dgn miera pun boleh . eh2 silap . harir mesti tak bg :p .

      Delete
    4. bengong lah korang ni..aku bengong bengong usik je, korang layan pulak! HAHA
      Aku bukak spa lah nanti, kita mandi beramai-ramai.. :D

      Delete
    5. fuyyoohh ! bestnya ! okay2 . aku jadi customer tetap ! haha .

      Delete
  2. aloloo~ comeynye header dy.. :D ak pun nk try la.jrawat kt muke ak da mule naik.then, i amik inisiatif gune oxy..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq! yang baru ni comel tak? hee ;)
      try lah, berbaloi baloi!! HAHA
      kau try pakai oxy5 dulu, takut kulit kau sensitif ke apa sebab oxy10 kuat benzoil dia tu. aku pakai oxy10 :)

      Delete
    2. nnti lah ak nk try uncg teh tu kalo ak minum teh nnti..hihi..tu ar..ak baru try pncuci muke oxy dlu.tgk cmne..huhu

      Delete
    3. owh, kau try cleanser dia ke.. aku takut lah nak try macam2 kat muka ni, risau tak sesuai nanti lain pulak jadinya. hehe :)
      Takpe lah, kalau ok elok lah tu, serasi dgn kulit kau. ;)

      Delete
  3. blogwalking http://amminessalafy.blogspot.com/

    ReplyDelete

No harsh words please. Jazakumullah khairan katsiran! ♥