IT'S A LONG WEEK


Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum.. Hello :)


Sedar tak sedar dah seminggu dah aku kat UiTM. Hee.. :D
It's a long week lah, rasanya. Sebab well, it's the first week kan. Belum rasa lagi "ummphh" dia. HAHA Dah start belajar lah, instead of ice breaking activity je kan. So far, dah start belajar Real Estate Agency Practice I and one more Investment Methods of Valuation. Both are core subjects which carry 4.00 credit hours. Berat tuh! Okey lah setakat ni. Lecturers pun okey. Hopefully till the end lah okey-nya tuh kan. Most important! Jadual SANGAT awesome! Huhu.. Time table best sangat, tak packed mana sangat lah. Cuma hari Rabu dengan Khamis je macam kelam kabut ke sana ke mari ke hulu ke hilir sikit. Heh. =.="
But overall, okey lah. Not bad. Senyum lebar-lebar ♥

Semalam tengah hari dah balik rumah dah sekejap sampai petang. Ingat tak mau balik, sebab fikir semester ni nak belajar lebih gigih kan. So, kalau balik probability untuk study tuh berkurang. Better if tak balik lah. But mama message pagi Jumaat tu suruh balik sekejap. Mummy kite rindu kite letteww. HAHA Gila kau tak rindu! Dua bulan lebih cuti duduk rumah je, dah masuk belajar balik confirm rindu lah kan. Even baru seminggu. Kalau orang yang jauh jauh tu lagi lah kan? Hmm..


Harini pulak pagi petang keluar hang out dengan kawan kawan baik sekelas. Kira gang kat sini lah. Butterfly gang is butterfly gang. Campus besties are campus besties lah. Hohoho. Then, aku kat sini buat business. What kind of business? Kecil-kecilan je. HAHA Jual buku-buku yang dah tak pakai. Second-hand books lah. Siap buat advertisement lagi. My first customer dari blok sebelah, junior part one. Shiba, a "Kelantanese" taking Sains Geomatik. Dapatlah duit sikit, alhamdulillah rezeki. Lepas tu insyaAllah, berkatilah Ya Allah sebab share bahan ilmiah dengan junior junior yang beli buku tu. Semoga Allah rahmati juga perjalanan aku dalam studies kat sini, amin.. :')
Next week pun dah deal dengan Fara, junior Estate Management part one. Okey, ada budak baru message pulak ni ha tanya buku yang sama dijual siang tadi. Sorry dik... Not available dah.


Rindu lah kat baby bloggie kite ni.... :')
Gila panjang betul update! Seriously rindu betul lah neh. Huhu..
Dah dah. Sudah! HAHA Sampai jumpa lagi lain kali.

Cheerio! :) ♥

1 comment:

No harsh words please. Jazakumullah khairan katsiran! ♥