31 OGOS 2012

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

gambar tak berkaitan ♥

It's public holiday today. Happy Merdeka!
Last night sambut "Ambang Merdeka". Semua students UiTM turun padang. Semangat!
Lama gila duduk kat padang tu menanti detik dua belas tengah malam. Letih and mengantuk gila tahu! =.="
Mentang-mentang harini cuti Acara kemuncak was pertunjukan bunga api lah. Best gila wa cakap lu! Cantik sangat sangat sangat. Tak payah pun pergi Dataran Merdeka tengok bunga api. UiTM Seri Iskandar pun ada okay. Overrrr... :D

Part yang best itu je lah pun, tengok bunga api. Then, menyanyi and menjerit and kibar Jalur Gemilang macam orang gila. "Aum aum aum" is our college's trademark. LOL ♥
Apa-apa pun, penat berbaloi juga sebab... Kami menang pertandingan perbarisan kolej. Yeayy!! :'D
At least, tak sia-sia lah kan Kolej Cempaka Sari suruh pakai baju kurung, tudung hitam, sport shoes macam MDS. Tapi aku tak ikut pun pakai kasut sukan. Lelaki pulak pakai baju melayu with the same rule, pakai sport shoes.
Even perbarisan kolej kami berwarna-warni, kami seragam dari segi tudung perempuan and tatacara pemakaian lah kot. Baju kurung for girls and baju melayu for guys kan. Well, come on babe. It's Merdeka Raya what, tahun ni! :)
Bendera yang kami kibarkan pun laaaagiii manyak. Kami jerit pun kuat. Awesome! HAHA ♥

Feelin' kinda exhausted cause the whole day menghadap lappy. Jangan tambah lagi kerabunan mata aku, Ya Allah... :'(
If I'm not mistaken lah, there're about three weeks left kot until final examinations. Waaaghh!!! Not well-prepared yet. What a truly very short semester lah. Menakutkan orang betul. =.="


Apa pasal aku mengarang panjang pulak entry kali ni erh? Tiba-tiba.
Okey lah, me want to take a shower. Kata mucuk awak kan, have to malas malas mandi lah. HAHA

Cheerio! :) ♥

HOLIDAYS END. BACK TO CAMPUS!

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

Lama tak jenguk baby saya. Kesian.
Seminggu beraya kat kampung. Very tired. Seriously :'(
And dah nak balik rumah, hari Sabtu malam Ahad baru ni... Dapat pulak demam selesema. Sadis.

saja menunjuk, mintak simpati :D

So, harini dah start classes macam biasa. I'm having a good good time with ma friends even tak berapa nak sihat.
Kerja pun banyak juga, but still meng-update blog. Mandi pun belum. Tunggu mama, cleanser tertinggal kat rumah semalam. Cari kat koperasi tak ada jual pulak cleanser yang nak dibeli. Maka, malas mandi lah jadinya. Alasan. HAHA

Raya best compared to last year sebab balik Beruas masa raya pertama. Awesome :)
Tak ada apa nak cakap dah.

gedik ♥

Got to go. See y'all sooner or later ♥
Cheerio! :)

Salam Aidilfitri


Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

Ini entry ucap Selamat Hari Raya sengaja post awal dari yang sepatutnya. Takut kelam kabut esok tak sempat pulak. Dengan nak packing barang nak balik kampung plus packing siap siap untuk balik kampus, nak teruskan buat assignment yang bertimbun. Rasa nak menjerit kuat kuat :O

Okey okey.
Di kesempatan yang ada ni, saya nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin kepada semua yang mengenali diri ini. Maaf dipinta seikhlas hati, tulus lagi murni. Mohon agar dimaafkan semuanya jika ada TERkasar bahasa, TERsalah cara dan sebagainya. Sambutlah lebaran kali ini dengan penuh kesyukuran dan kesederhanaan. Semoga kita sama-sama dapat istiqamah dalam melaksanakan amal ibadah kepadaNya meskipun Ramadhan hampir kita tinggalkan.


Love y'all ♥
See you after Raya if I am free yeah.
Cheerio! :)

Loved,

17 August 2012


Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

This entry is specially made for one of my sunshines, Mirrah Diyana Binti Maznun. Best friend forever ♥
She's celebrating her nineteenth birthday today. Hey, there! You're growing older. HAHA
Even I've wished her, but that's okay. What's the problem? Not a big deal whaattt.. :D

HAPPY BIRTHDAY!
May Allah bless you always. May all your wishes really do come true. I wish you nothing but success in your life dunia akhirat. Amin Ya Rabbal A'lamin...
Love ya ♥

Since kau suka sangat SANGAT warna merah, I give you red velvet cup cakes boleh? Never mind, my treat.


Not the real one, mana nak cari sayang oii... HAHA Yayang awak manyak-manyak, kita bersahabat selamanya. Insya-Allah :')

Loved,

16 August 2012

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

Holiday has just began! ♥
There're lots and lots of assignment to be done even Hari Raya is just around the corner. Sigh =.="
I'm currently doing my Building Technology and Quantitative Techniques assignments. And doing this "blogging-thing" too! HAHA

Kenapa kalau kat rumah, susah gila nak bangun tidur erh?? Sekali dapat tidur, macam tak nak bangun bangun dah. Selalu macam tu. Jenuh Mama gerak sahur tadi. Tak terbuka mata langsung walaupun Mama goncang goncang badan ni. Seriously. Lastly, she came up with a glass of water and asked me to drink it. Dua teguk, tidur balik. End of story. HAHA Yayang Mama kite lebih ♥


Got to go! Back to work. Love y'all with lots of love and even more. Merepek. HAHA ♥
Cheerio! :)

WORDLESS WEDNESDAY #1

Bismillahirrahmanirrahim... :)


AUGUST 4 | 15 RAMADHAN

Bismillahirrahamnirrahim...
Assalamualaikum. Hello there! :)

saja nak tayang muka ♥

Rindunya... Lama gila baby bloggie ni kena tinggal. Tak ada masa lah nak update selalu. Ini pun sebab cuti nuzul Quran tiga hari.
Okey, since dah lama tak update and sekarang pun dah lima belas hari puasa, I would like to take this opportunity to wish y'all Salam Ramadhan al-Mubarak. Semoga Ramadhan tahun ni akan lebih bermakna buat kita semua dengan pengisian amal ibadah yang banyak dan istiqamah dalam melakukannya.

What's up? I'm doing great but extremely very busy. You got that? HAHA
Harini bangun lewat gila, dah tengah hari. Sebabnya dah dua minggu tidur tak menentu, tak cukup tidur wa cakap lu. Sampaikan pergi kelas pun kadang-kadang tiba-tiba je pening rasa pusing pusing. Apa maknanya? Tahan mengantuk memang lah begitu. Haihh... What to do :'(

Well well well. I'm very lucky cause right now I'm updating le baby bloggie with a brand new baby blue acer. No more old heavy slow motion compaq. HAHA Ayat kejam gila! :D
Dah tak ada idea lagi nak cerita pasal apa. Kalau update hari hari, hari hari ada cerita best nak cerita. Tapi what to do, kekangan masa langsung tak mengizinkan nak meng-update ini baby bloggie kesayangan. Okey lah, makin panjang entry aku akan semakin banyak melalut sampai ke laut. So, kita continue lain masa na.. Tata ♥