27 SEPTEMBER 2012

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum.. Hello :)


Sekarang tengah dalam study week.
Harini dah hari Khamis, dan aku masih belum habis study lagi.
TV musuh ketat utama lah. Plus, bone idle also.
Sedih gila. Nak bangun pukul tiga pagi untuk solat sunat and study pun tak boleh bangun.
So, I decided to go back to campus a little bit early than usual. Tak boleh jadi kalau terus tak study macam ni. Then, final exam nanti kau expect result kau macam mana, Fairuz Aqilah?

TIME WILL NEVER EVER WAIT FOR YOU!

WAKE UP!

13 SEPTEMBER 2012

10.40 pm



8 SEPTEMBER 2012

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

makaroni goreng and cucur jagung. these were prepared by my own for berbuka puasa. my last day fasting today. alhamdulillah.. esok raya. yeayy! :D ♥

I've got nothing to say.
Seriously really very sleepy right now, but I have to force my eyes to open wide and round.
Nak buat essay BEL.

Cheerio! ♥

UNIC ♥

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

Malam semalam pergi tengok persembahan kumpulan nasyid popular, UNIC.
Sumpah, best! TERBAIK!! Double thumbs up! :D

And one more thing, aku TERjatuh hati pulak with one of the vocalists which is Fakhrul Radhi. Subhanallah! Handsomenyaaaaa!!!!


Tengok muka dia saja pun, hati dah tenang. Bersih, bercahaya je muka dia. Terpesona ♥
The best part is aku dapat autographs ketiga-tiga mereka and photographs too! Awesome ♦
Balik je terus tukar wallpaper phone. Gambar Fakhrul Radhi tuh :)
Pagi-pagi lagi dah nampak cahaya keimanan.

Nampak tak betapa aku suka kat dia. HAHA

Okay then. For sure tak ada siapa pun nak layan aku bla bla bla kat sini. Heh :)
These are some of the photos that I took last night.
Sorry for the bad quality. Saya tak ada iPhone nak instagram-ing.. LOL!

unic

Fadzli

Bazli

mine ☺
cd unic special edition | cover purple

Dalam pada semua bergembira, tak kurang juga ada yang sampai ditimpa musibah.
Lately, hujan sokmo Seri Iskandar ni. Licin kan. Kalau tak hati-hati, tergelincir.
Apapun, saya dan kawan-kawan tumpang simpati dengan nasib hamba Allah tersebut. Semoga dia tak apa-apa dan cepat sembuh hendaknya, amin...

That is all for now.
Till we meet again sooner or later!

Cheerio :)

ONE MORE.

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

Satu lagi entry untuk harini. Hehe ♥
Actually I have nothing much to say pun. Just suka suka nak update selalu baby saya ni.  Sebab dia selalu kena tinggal kan.

Alhamdulillah, selesai sudah dua hari saya berpuasa :)
Berbuka harini selera besar! Tart telur, bihun sup, kebab pita and air kelapa. Another kebab pita for sahur. Harap badan je kurus, makan tak nak kalah! Asalkan saya senang hati. Laalallaalallaa.. HAHA ♥

Me have a lot of work to be settled down actually. But, online facebook and blogging sekejap nak release tension.
I've finished doing ma BEL's draft and references, search on Real Estate Investment Trust (REIT).
Need to do my Investment tutorials right now.


Till we meet again!
Love y'all ♥

Cheerio! :)

4 SEPTEMBER 2012

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)


Awalnya saya update baby harini! Baru pukul 6.37 pagi.
Kelas harini awal pulak. Building petang nanti dianjakkan ke pagi ni sebab Madam NJ ada urusan.

Today will be my second day of fasting, insyaAllah :)
No wonder lah awal bangun kan. Sahur! And lepas tu tak tidur pun. Buat tutorial Investment.
Lepas sembahyang Subuh and mandi, tiba-tiba teringat blog. Rindu ke? HAHA ♥

Trial STPM dah start kan?
So, I would like to wish all of STPM's candidates a best of luck and do your best! Aza aza fighting!!

That's all lah kot for now. Mata pun dah mengantuk pulak tiba-tiba ni. Haisy =.="
Nak siap lah. Lepas tu boleh lelap sekejap.

Cheerio! :)

FRIEND.

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

It's 2.54 am on September 2 when I'm creating this entry.
A little bit sad but not shown outwardly. Seriously sedih.

About a friend of mine. A good friend of mine BEFORE kot. "Before" because I've read her facebook status update just now, stated that kinda thing. Like... "It's over". Some sort like that.
I feel like crying but for what reason? Dah terang tang tang kawan tu tak mau kawan baik dengan kita dah. Just because of ditegur sikit for her own benefit juga. She told me, she said that she don't mind. But then, lain pulak jadinya. Means that the reality is dia sendiri tak boleh nak terima baik that advice. Then, what to do? It's up to you lah whatever whatever pun. There's nothing else I can say.


Just to share this for the purpose of "let's muhasabah diri together to be a better person". Boleh? :')
Tak mo taip panjang panjang lagi dah. Sat lagi berambu ayaq mata. HAHA

True friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Cheerio! :)