24 DISEMBER 2012

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum.. Hello :)

Wahhh!! It's Monday dah, today...
And you know what? I don't even start doing my assignment tasks! HAHA
You better do something and focus on the assignments first before you start to kelam kabut last minute, Fairuz Aqilah!!! :'O

Oh, ya!
Actually, that is not my main point for this entry pun :)


Mama asked me to log into Facebook tengah hari tadi. Then, I opened my baby aqua (lappy) and lap lap sikit skrin ni. Our conversations below :)


Mama : Hmm, sayang ye dengan laptop ni.
Me : Haruslah! Ingat senang ke nak dapat ni. Kena tunggu berpuluh tahun lamanya dengan penuh kesabaran tau, baru boleh dapat!

Mama : Ha, tau pun! Itu pun dok nak Toshiba Toshiba lagi.
Me : Takpe lah. Nanti Qilah kahwin nanti, Qilah mintak hantaran Toshiba putih, iphone5.. Hmm!

Mama : Kenapa Qilah suka sangat sebut sebut pasal kahwin sekarang ni?
Me : Laa.. Kenapa? Salah ke?

Mama : Takde lah. Lambat lagi kan.
Me : Mama ni.. Qilah cakap je lah, bukan apa-apa pun. Qilah tau lambat lagi, belajar dulu..

Mama : Ye la, kan. Mama lupa anak mama ni dah layak dah cakap benda-benda macam tu. Bukan budak darjah berapa entah mama sebut tadi lagi.
Me : Ha, tu lah.. Qilah dah sembilan belas tahun dah, ma. :)


Macam tu lah serba sikit yang aku pun tak ingat dah dialog between us yang sebetul-betulnya.
See? Mama pun perasan yang aku suka sangat cakap pasal kahwin sekarang. Sebelum ni pun, ada dah aku buat satu entry pasal benda ni. [link]

Tak pasal pasal kan aku ni, dah kenapa entah =.="
Sembilan belas tahun tu dah besar sangat lah tuh konon, Fairuz Aqilah? Konon.

It's very random.
Tak ada lah pulak plan nak kahwin dalam masa terdekat ni. No no no... NO!

It's just... Yeah, y'know...
It's like.... Ermm...

Nahhh! Pokok pangkalnya, lemme finish up my studies first. Then, baru come out with that idea or topic of 'kahwin-kahwin-thingy'. Okey? Chill! :D

Cakap cakap gitu gitu je biasa lah kan. Biasa. Kann? Kan laa... Kan jugak! :(
Suka suka happy happy gitu je pun.
Impian tu ada lah, maybe one day.
InsyaAllah, amin... :')

Calon dah ada. Chiwah chiwah. Tetibe kann! ♥
But there's one question I'm asking myself, "Aku ni still ada boyfriend lagi ke?"
Good question. A very good one.
Haihh... (._.)

Okbai!

4 comments:

  1. before yes. 'cuz mak aku pun dah tahu. but now "aku still ada boyfriend lagi ke??" hmm, macam tu lah nampak gayanya. :')

    ReplyDelete
  2. hehe... kalau sis, ada masa2 pasti akan cakap pasal kawin2...
    tapi dah lame berhenti... (padahal baru 2012 yang lepas nie je berhentinye) hehe... ^^

    ReplyDelete
  3. eleh, sis oe! sis oe tu dah layak kahwin dah pun.. jangan lupa jemput tau! merasa lah nanti ke johor. :D

    ReplyDelete

No harsh words please. Jazakumullah khairan katsiran! ♥