TEARS AND ME ARE BEST FRIENDS FOREVER!

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

I think crying is the best medicine for me to relieve some stress. Tak mau type panjang-panjang. Nanti nangis terus! :'(








"People cry, not because they are weak. It's because they have been strong for too long." - Anonymous.

Wassalam ♥

WORDLESS WEDNESDAY #4

Bismillahirrahmanirrahim... :')



Wassalam ♥

YOU MAY NOT KISS THE BRIDE

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

I've just finished watching "You May Not Kiss The Bride" on DIVA Universal.
Suka sangat! Baru di awal ceritanya je pun, aku dah tergelak sakan. There're quite a lot of humor scenes! It's a romantic comedy genre lah, senang cerita kan :D
I'm pretty sure that many of you guys dah tengok cerita ni kan? If not, you better catch it on DIVA Universal next time (tapi entah bila pulak). 'Cuz yeah, y'know kan Astro suka dok ulang tayang cerita yang sama. Hehe.. Allaa, you can even download it or just watch it on YouTube. Lagi senang! Kennn... ;)

♦ Click the poster for more info :) ♦

Katharine McPhee ni cantik sangat, habaq hang! Bagi aku, dia lawooo angat angat! ♥
Tak caya tengok ni :)




Semua gambar Katharine McPhee dalam scenes "You May Not Kiss The Bride" aku copy paste dari Google. I think that's all. Assalamualaikum♥

Cheerio! :)

KING'S HOKKAIDO CAKE

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

Hey ho! HAHA♥
Today I wanna share with you guys about something interesting (I think). Hehe..
First of all, y'all know King's Confectionery tak? Allaa, bakery yang quite famous amos tuuu... Tahu tak? Kalau tak tau, click SINI! Nyum nyum! :D

Okay, let's proceed.
Sebelum cuti CNY ni haritu, aku ada pergi King's at Tesco Seri Iskandar to buy my favourite roti. King's ni sangat menghargai customers diorang. Why I said so is because I got a voucher sempena CNY! Yeayy! :'D

So, harini baru aku guna voucher tu. Kenapa baru harini? Sebab kat rumah kita tak perlu risau dengan kehadiran semut! Dan di rumah juga ada fridge, senang. Lagipun, voucher tu valid sampai 28/2/2013. Voucher tu boleh guna untuk beli sejenis kek dengan harga yang superb murah wa cakap lu! We can choose one of three types of cakes available for the voucher that are Hokkaido Cake, Fruit Cake and Marble Cake. I bought Hokkaido Cake! The original price is RM12 per box. But I used my voucher, so I got it with a lower price which is RM8 only! Trust me, sayang... :)
Oh! And sekotak ada lapan biji Hokkaido Cakes. So, memang berbaloi. I mean SANGAT berbaloi okey!

Hokkaido Cake by King's Confectionery

The Hokkaido Cake is basically a very fluffy sponge cake with creamy sweet cream cheese filling inside that melts in your mouth. Sedap sangat sangat sangat! Dia punya box and cups pun comel. Sweet and cute je warna pink ada polka dots. Hehe.. ♥

Molek sangatlah kalau kasi King's Hokkaido Cake ni as a present for your loved ones! :)
Enjoy it with a cup of tea, confirm rasa bahagia berbunga-bunga dalam jiwa! (tetibe)
Alright, jangan lupa try tau King's Hokkaido Cake ni! Tak menyesal kalau beli sebab dia sedap. Don't worry, saya dah makan dua dah pun selamat masuk dalam perut. Hahah! =B


Selain Hokkaido Cake ni, boleh dikatakan semua roti di King's sedap sedap belaka. Aku suka sangat sebab roti dia fluffy and tak kedekut inti. Plus, harga haruslah berpatutan kennn... Thank you, King's! ♥

Cheerio! ♥

JANUARI DAN FEBRUARI

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

Subhanallah!
Sebulan lebih tak update my baby bloggie! Rinduunyaaa!!! :'D
Alhamdulillah, masih diberi kesempatan jua akhirnya untuk update setelah sekian lama menyepi. Wahh! Ayat I kemain lagi. Class gitu, uolss! ♥

Let's recap my stories in January and a little bit more early in February, can I? :)
InsyaAllah, banyak gambar akan diselitkan so that tak boring asyik tulisaannn aje kennn. Don't worry... But, no harm if there's no one interested to read this, never mind. I'll keep it as a personal 'journal' of the journey of my life. Seronok bila baca balik nanti. Hehe :)

AWAS! Ini entry bergambar yang panjang!


January.

 1
Remember, the "Ketua Aras" thingy and me? Hmm. The relationship between both of us is terrible! I hate 'it'! Kerana keTERPAKSAan dan perasaan nak letak jawatan yang menggunung tinggi serta kesabaran yang semakin hari semakin tipis untuk pikul 'title' tu for this whole semester ONLY, saya jadi kakak faci untuk Minggu Jalinan Kasih Kolej Cempaka Sari or in other words is minggu orientasi lah untuk freshie part one. It was held on Saturday, the whole day. Ditugaskan dan TERPAKSA (again) untuk jaga checkpoint balloons, where those kiddos akan basah dibuli dengan belon air. Itu sesi pagi. Tengah hari sampai petang is aktiviti berkumpulan and what-so-ever lah. Whatevs! :D

Garang ke comel? :)

 2
Recover from sorrow and sadness. Built a new hope and pray hard until Allah shows a miracle of His love. Dengan kuasa Allah, alhamdulillah. At last, after nineteen days of waiting with full of patience and sorrow! Alhamdulillah... Everything's going smoothly sampai ke hari ini. Counting day by day with patience to reach one year, in hopes that this will lead to a long lasting happy ever after relationship until Jannah, insyaAllah! Amin.... :')

Trust in Allah! He knows what's best for us ♥

 3
I went to KL with my group members for Development Appraisal assignment. Alhamdulillah, berkat doa dan restu mama ayah and semua orang, kami selamat pergi dan balik. Alhamdulillah, syukur! :)
We had so much fun y'know! Hehe.. Alhamdulillah juga, Tok Alang and Opah Alang sudi tumpangkan kami berempat yang perempuan di rumah mereka at Kepong since our site pun dekat je in Gombak. The other two guys pulak menginap di rumah one of them at Seri Rampai, somewhere in Earth lah for sure. I don't know where it is!!! HAHA Sekarang masih dalam proses untuk siapkan semuanya. Lepas Chinese New Year break ni, kami dah kelam kabut nak make sure everything's done with the report and mock model and be prepared for the presentation and everything. Assignment ni boleh dikatakan sukar juga. So, pleasee... Doakan kejayaan kami! :)

Farah, Me♥ and Piza
(Sue as the photographer)

Syafiq, Azim, Farah, Sue, Piza, Me♥
(Thanks to Ali as the photographer)

Oh! And meet my lil cute Umair which last jumpa dia was Raya tahun lepas.
Cepatnya membesar! He totally didn't recognize me and tak nak kat orang langsung!

 4
Girls' Day Out! Lama gila tak jumpa geng. Bila dapat hangout, rasa tak cukup sehari. Even sekejap je we all dapat gathered, tetap best. Memorable sangat okey! :')

Yana bambam ♥

Yana, Iemah, Oca, Me♥ and Mirrah

It's a normal thing if tudung weolls takkan stay in place dan terbang terbang
if hangout at tasik UTP

All those photogenic photographs ehsan daripada Nikon DSLR Yana. Thank you, baby! :) ♥

to be continued...


February.

 5
Awal bulan dua ni haritu ada LDK, which refers to Latihan Dalam Kumpulan. Module for semester empat ni is more to kecintaan kepada negara, agama dan bangsa gitu lah. Kenegaraan, semangat patriotisme sikit kennn. Hehe.. Dan! Dan module empat ni lah satu-satunya yang outdoor basis. Dan setengah hari, sampai tengah hari sahaja. Dan kena berjemur tengah panas sampai sunburn, hitam muka aku!!! Balik cuti CNY ni, ramai dah yang tegur kenapa aku dah gelap okey! Sadis sungguh :'(



Inilah antara dua benda alah yang kami kena buat kat padang masa hari Sabtu haritu. We had fun even panas terik and sunburn and hitam. Whatevs! =B
Habis LDK, terus balik rumah. Sampai je rumah, terus terlentang terlena terlajak tidur sampai nak masuk waktu Asar. Hehe..

 6
Baru-baru ni TERPAKSA (again) masuk perbarisan kolej untuk Majlis Perasmian Pembukaan Kejohanan Sukan Mahasiswa (KeSuMa). Kami juara bertahan tiga kali berturut-turut. Tapi kali ni lain pula ceritanya. Gempak gila kot kalau juara bertahan dapat saguhati last sekali! Come on lah. Inilah masanya nak rasa kalah pulak. Okay whaattt... Hahah! :D
Antara faktor kekalahan yang boleh saya simpulkan di sini ialah perlunya memperbaharui persembahan dengan idea-idea yang fresh and catchy, instead of menari-nari dengan lagu Asmaradana je lah tiap-tiap kali nye-lah-punn-aduiii... Plus, jangan memperdajal orang semata-mata nak meramaikan majlis. The act of tutup bekalan elektrik menggelapkan satu blok demi satu blok in hopes that semua turun and join the perbarisan was not the right way. Please lah. Sebab tu kalah. Nampak tak aku emo dah ni. Tak suka gila jadi ketua aras!!! (tetibe)

Blur image (bolehhh lah daripada tak ada langsung)

 7
Girls' Day Out one more timeee!!! Yeahh! :)
Walaupun mulanya bertiga dan kemudiannya berempat sahaja, namun kami tetap menghargai peluang yang Allah bagi untuk masing-masing jumpa dan bersua muka. Ayat jiwang tetibe. HAHA ♥
Alhamdulillah, rezeki nak jumpa Maryam. Kelmarin, usaha juga untuk hangout together, even last last our plan end up with tiga orang je yang free betul-betul free. On that day, I drove mom's Viva. Lama dah tak drive, best juga lah. Hehe..






Aimi, Maryam, Me♥ and Mirrah


Thank you, Maryam sebab belanja makan. Thank you, Mirrah sebab belanja coolblog. Thank you, Aimi sebab join juga walaupun baru balik dari kampung travel all the way dari jauh tak hilang letih lagi. Thank you to all of you guys sebab spent some time walaupun jalan dekat dekat sini je! ♥
Let's go for a picnic in Teluk Batik pulak next time okay! All seven girls mesti ada, tak kira! InsyaAllah :)

THE END.



Oh! And that's all of my stories from January until the early of February. Alright, that is that. Thank you for reading. Terima kasih. Love y'all ♥

Cheerio! :)