JANUARI DAN FEBRUARI

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

Subhanallah!
Sebulan lebih tak update my baby bloggie! Rinduunyaaa!!! :'D
Alhamdulillah, masih diberi kesempatan jua akhirnya untuk update setelah sekian lama menyepi. Wahh! Ayat I kemain lagi. Class gitu, uolss! ♥

Let's recap my stories in January and a little bit more early in February, can I? :)
InsyaAllah, banyak gambar akan diselitkan so that tak boring asyik tulisaannn aje kennn. Don't worry... But, no harm if there's no one interested to read this, never mind. I'll keep it as a personal 'journal' of the journey of my life. Seronok bila baca balik nanti. Hehe :)

AWAS! Ini entry bergambar yang panjang!


January.

 1
Remember, the "Ketua Aras" thingy and me? Hmm. The relationship between both of us is terrible! I hate 'it'! Kerana keTERPAKSAan dan perasaan nak letak jawatan yang menggunung tinggi serta kesabaran yang semakin hari semakin tipis untuk pikul 'title' tu for this whole semester ONLY, saya jadi kakak faci untuk Minggu Jalinan Kasih Kolej Cempaka Sari or in other words is minggu orientasi lah untuk freshie part one. It was held on Saturday, the whole day. Ditugaskan dan TERPAKSA (again) untuk jaga checkpoint balloons, where those kiddos akan basah dibuli dengan belon air. Itu sesi pagi. Tengah hari sampai petang is aktiviti berkumpulan and what-so-ever lah. Whatevs! :D

Garang ke comel? :)

 2
Recover from sorrow and sadness. Built a new hope and pray hard until Allah shows a miracle of His love. Dengan kuasa Allah, alhamdulillah. At last, after nineteen days of waiting with full of patience and sorrow! Alhamdulillah... Everything's going smoothly sampai ke hari ini. Counting day by day with patience to reach one year, in hopes that this will lead to a long lasting happy ever after relationship until Jannah, insyaAllah! Amin.... :')

Trust in Allah! He knows what's best for us ♥

 3
I went to KL with my group members for Development Appraisal assignment. Alhamdulillah, berkat doa dan restu mama ayah and semua orang, kami selamat pergi dan balik. Alhamdulillah, syukur! :)
We had so much fun y'know! Hehe.. Alhamdulillah juga, Tok Alang and Opah Alang sudi tumpangkan kami berempat yang perempuan di rumah mereka at Kepong since our site pun dekat je in Gombak. The other two guys pulak menginap di rumah one of them at Seri Rampai, somewhere in Earth lah for sure. I don't know where it is!!! HAHA Sekarang masih dalam proses untuk siapkan semuanya. Lepas Chinese New Year break ni, kami dah kelam kabut nak make sure everything's done with the report and mock model and be prepared for the presentation and everything. Assignment ni boleh dikatakan sukar juga. So, pleasee... Doakan kejayaan kami! :)

Farah, Me♥ and Piza
(Sue as the photographer)

Syafiq, Azim, Farah, Sue, Piza, Me♥
(Thanks to Ali as the photographer)

Oh! And meet my lil cute Umair which last jumpa dia was Raya tahun lepas.
Cepatnya membesar! He totally didn't recognize me and tak nak kat orang langsung!

 4
Girls' Day Out! Lama gila tak jumpa geng. Bila dapat hangout, rasa tak cukup sehari. Even sekejap je we all dapat gathered, tetap best. Memorable sangat okey! :')

Yana bambam ♥

Yana, Iemah, Oca, Me♥ and Mirrah

It's a normal thing if tudung weolls takkan stay in place dan terbang terbang
if hangout at tasik UTP

All those photogenic photographs ehsan daripada Nikon DSLR Yana. Thank you, baby! :) ♥

to be continued...


February.

 5
Awal bulan dua ni haritu ada LDK, which refers to Latihan Dalam Kumpulan. Module for semester empat ni is more to kecintaan kepada negara, agama dan bangsa gitu lah. Kenegaraan, semangat patriotisme sikit kennn. Hehe.. Dan! Dan module empat ni lah satu-satunya yang outdoor basis. Dan setengah hari, sampai tengah hari sahaja. Dan kena berjemur tengah panas sampai sunburn, hitam muka aku!!! Balik cuti CNY ni, ramai dah yang tegur kenapa aku dah gelap okey! Sadis sungguh :'(



Inilah antara dua benda alah yang kami kena buat kat padang masa hari Sabtu haritu. We had fun even panas terik and sunburn and hitam. Whatevs! =B
Habis LDK, terus balik rumah. Sampai je rumah, terus terlentang terlena terlajak tidur sampai nak masuk waktu Asar. Hehe..

 6
Baru-baru ni TERPAKSA (again) masuk perbarisan kolej untuk Majlis Perasmian Pembukaan Kejohanan Sukan Mahasiswa (KeSuMa). Kami juara bertahan tiga kali berturut-turut. Tapi kali ni lain pula ceritanya. Gempak gila kot kalau juara bertahan dapat saguhati last sekali! Come on lah. Inilah masanya nak rasa kalah pulak. Okay whaattt... Hahah! :D
Antara faktor kekalahan yang boleh saya simpulkan di sini ialah perlunya memperbaharui persembahan dengan idea-idea yang fresh and catchy, instead of menari-nari dengan lagu Asmaradana je lah tiap-tiap kali nye-lah-punn-aduiii... Plus, jangan memperdajal orang semata-mata nak meramaikan majlis. The act of tutup bekalan elektrik menggelapkan satu blok demi satu blok in hopes that semua turun and join the perbarisan was not the right way. Please lah. Sebab tu kalah. Nampak tak aku emo dah ni. Tak suka gila jadi ketua aras!!! (tetibe)

Blur image (bolehhh lah daripada tak ada langsung)

 7
Girls' Day Out one more timeee!!! Yeahh! :)
Walaupun mulanya bertiga dan kemudiannya berempat sahaja, namun kami tetap menghargai peluang yang Allah bagi untuk masing-masing jumpa dan bersua muka. Ayat jiwang tetibe. HAHA ♥
Alhamdulillah, rezeki nak jumpa Maryam. Kelmarin, usaha juga untuk hangout together, even last last our plan end up with tiga orang je yang free betul-betul free. On that day, I drove mom's Viva. Lama dah tak drive, best juga lah. Hehe..






Aimi, Maryam, Me♥ and Mirrah


Thank you, Maryam sebab belanja makan. Thank you, Mirrah sebab belanja coolblog. Thank you, Aimi sebab join juga walaupun baru balik dari kampung travel all the way dari jauh tak hilang letih lagi. Thank you to all of you guys sebab spent some time walaupun jalan dekat dekat sini je! ♥
Let's go for a picnic in Teluk Batik pulak next time okay! All seven girls mesti ada, tak kira! InsyaAllah :)

THE END.



Oh! And that's all of my stories from January until the early of February. Alright, that is that. Thank you for reading. Terima kasih. Love y'all ♥

Cheerio! :)

No comments:

Post a Comment

No harsh words please. Jazakumullah khairan katsiran! ♥