MY NEW COMPANION ♥

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

Long time no update kennn....
I'm too busy with my studies, lots and lots of things to do!!! :'O
Seriously.

Just a quick update!
I bought a brand new companion and very excited to share with you guys in here! :D
Al-Quran Wakaf dan Ibtida'.

Look! Tarraaa!!!! ♥



Dah lama sangat berhajat nak beli, atas saranan Ustaz Zahazan sebelum ni. Baru-baru ni, ada pesta buku Habibi. So, Mama Ayah yang memang dah tahu aku nak sangat beli Al-Quran ni pun galakkan aku beli guna voucher buku. Alhamdulillah, akhirnya Allah kurniakan rezeki-Nya untuk aku miliki senaskah Al-Quran Wakaf dan Ibtida' ni sekarang... :')

Thanks Mama sebab tambah duit belikan Al-Quran ni... ♥

Sebelum beli ♦♦ "Bila lah nak beli"...
Dah beli ♦♦ "Terujanya! Tak sabar nak baca!"

Al-Quran dia besar and berat jugak lah.. Takpe, kita beratkan pahala dengan istiqamah membacanya! InsyaAllah :)
Tulisannya pun mudah dibaca sebab bersaiz besar. Al-Quran Wakaf dan Ibtida' ni sebenarnya sangat membantu kita untuk mempermudahkan bacaan terutama bagi ayat yang panjang. Misalnya, surah al-Baqarah kan ayatnya panjang panjang. Kadang-kadang, kita tak cukup nafas nak habiskan satu ayat panjang. Jadi, Al-Quran ni dia ada tunjukkan kat mana kita boleh berhenti, dan kat mana kita nak ambil balik ayat tu untuk sambung bacaan. Kan best! :D




Dah ada satu al-Quran ayah suruh bawak masa awal semester dulu. Al-Quran dengan tajwid and tafsir. Biasanya, I just brought my own Al-Quran yang hitam putih biasa tu je. Alhamdulillah... Istiqamah membaca, tajwid semakin improved! Best! :D
Thank you, Allah...
Thank you, Ayah...
Thank you, Mama...




From now on, kita baca Al-Quran baru ni pulak. Yeayy! Semangat bertambah tau macam ni. Hehe :)
Baibai! ;)