IN A RELATIONSHIP

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

Entry kali ni kiranya macam kesinambungan daripada entry sebelum ni ONE YEAR. Hehe.. ;)
Alhamdulillah... Published at 7.00AM (if I'm not mistaken), terus online facebook walaupun dah bertekad dengan diri sendiri tak nak online facebook sepanjang exam weeks. What could I do! That's the only way nak kasi link untuk dia baca entry tu. Kata present kannn... HAHA♥
So, tengah sibuk nak bersiap untuk pergi berjuang bagi third paper petang 01/04/2013 tu, course Real Estate Agency Practice II... Tiba-tiba ada missed call. Sekejap gila! Tak sempat pun "You're a trouble - maker!" Tak sempat pun, then ada satu message masuk. I was like "Sabarlah kot ye pun diorang ni (kawan), orang tengah siap lah ni hah, tak menyabar lah pun nak jawab exam". Merungut and membebel at the same time kan... Very the truly me tau! :D


Tengok phone, terus rasa nak pengsan tetibe bila message and missed call tu datangnya daripada Fùäd! Allahuakbar.... Ujian apa lagi ni, ya Allah! Kenapa dia contact sebelum aku pergi exam, cubalah tolerate sikit contact orang lepas habis exam ke. Ini tidak. Seriously, aku gelabah gila masa tu. Kak Wani yang kehairanan pun tanya kenapa dengan aku. "Ex-boyfriend kite contact balik setelah dua bulan dah berdiam diri, Kak Wani! Kenapa lah dia tak contact kite lepas exam. Macam mana nak bertenang jawab exam ni Kak Wani!!!" Dalam hati bermonolog sendiri, "Ex ke? Bila declare putus erh? Ada ke? Apa-apa je lah!" Dub dab jantung ni tak usah cerita lah, macam nak explode dah kat dalam ni! Berusaha la aku pun menenangkan diri sendiri membalas message dia. Postpone dulu nak tanya lebih lebih, lepas exam. Tak sabar pun sabar, Fairuz Aqilah. Exam dulu beri keutamaan. Jangan serabutkan fikiran sangat dengan benda ni, relax. InsyaAllah, Allah bantu nanti. Trust in Allah! :') ♥

Alhamdulillah, aku dapat jawab jugak paper haritu dengan baik. Points yang terlupa pun Allah kembalikan balik apa yang terlupa dan permudahkan aku menjawab kesemuanya. Habis jawab je, senyum meleret tau! Allhamdulillah, syukur ya Allah... InsyaAllah, kita tunggu result je sekarang ni. :)

Alright! Berbalik pada kisah tadi yang sebenar-benar alkisah.
Malam baru aku message dia balik, minta explaination and everything. Alhamdulillah, everything went very well. And seperti yang dijangka, reason dia adalah apa yang aku jangkakan. Let's keep it as a secret sudahlah kan.

♦ Dear awak, please do not break your promises lagi okey? I You ♦

Everything's back to normal now. Hopefully, Allah will lead this love with a happy ending and full with barakah until Jannah... InsyaAllah, amin :) ♥

Habis exam, online facebook, tukar status dah. In a relationship. Huhu.. Kat blog dah lama kot aku buat status In a relationship! Tengok SINI :D
Let's hope aku cepat kahwin okey! HAHA Gatal anak dara bertuah ni.

Cheerio! :)
Assalamualaikum ♥

No comments:

Post a Comment

No harsh words please. Jazakumullah khairan katsiran! ♥