11 THINGS GAME!

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

11 Things Game. I've been tagged by this cute blogger Sarah! Ini best nihh! :D ♥

 Ƭнɛ Яʋℓɛƨ 
1. Post this rules.
2. Write 11 things about yourself.
3. Answer the questions the tagger sets for you.
4. Create 11 questions for those who you want to tag.
5. Choose and tag 11 bloggers, send them the link of the post.
6. You are not allowed to tag back.

11 Things About Me
  1. I really love purple! 
  2. I'm a bread and biscuits' monster. Om nom nom!
  3. I'm in a serious relationship with my guitar guy.
  4. I super duper hate numbers and calculations!
  5. Laugh and tears are my besties.
  6. Sleep is my most favourite free-time acticity. Zzz (-.-)oO
  7. ... But I like digit number seven and other odd numbers.
  8. I like zigzag and in psychology it shows the person is creative and gila-gila. That's me!
  9. I love simplicity. Simple but nice and neat. Truly me :)
  10. Saya susah cari kasut sebab kaki kecil size 4. Actually, 3½ pun boleh =.="
  11. Saya banyak baju merah walaupun saya tak berapa suka sangat warna merah.

 11 Questions from Sarah

1. Lahir kat mana?
2. Cita-cita kalian?
3. Hobi dimasa lapang?
4. Rabun tak. Power berapa?
5.Suka baca majalah apa?
6. Makanan kegemaran korang? 
7. 'Politik'. Apa pandangan korang? 
8. Minat bersukan tak? sukan apa yang paling best?
9. Pernah putus cinta tak?
10.Suka 'belajar' tak? kenapa?
11.Kenapa berblogging?

  1. Perak Darul Ridzuan.
  2. Dulu masa zaman sekolah, cita-cita nak jadi Counsellor. Tapi sekarang, dah nak masuk semester lima Diploma Pengurusan Hartanah. Acane? :D
  3. Oh! Tidur. Kalau tengok 11 Things About Me kat atas tu nombor enam kan.
  4. Yes, I wear spectacles. Power boleh tahan tinggi juga, but I'm not sure specifically berapa. Lately, I always wear contact lenses rather than spectacles.  
  5. I rarely read or even buy magazines. But I like SOLUSI.
  6. I'm a big fans of junk food and fast food actually. But I do love western food and my mama's cooking of course! :) ♥
  7. Politik. Saya tak minat politik. Malaysia boleh! (tetibe)
  8. I hate sports. Seriously. I would prefer indoor games and traditional games. Sadis =.="
  9. Banyak kali dah. Alhamdulillah, sekarang ada steady boyfriend and I hope this relationship will last forever until Jannah insyaAllah! Amin... :')
  10. Dalam hidup ini memang kita sentiasa belajar. Suka atau tidak, sedar atau tidak, kita tetap directly or indirectly belajar sepanjang hayat. Sampai mati.
  11. I'm blogging 'cause I'd love to!

11 Questions for You

  1. Apa nama manja awak?
  2. Mula bercinta atau terrjatuh cinta di usia berapa?
  3. Are you left-handed?
  4. Do you like rainbow?
  5. Jam tangan awak digital atau analog?
  6. Which brand of handphone would you prefer?
  7. Macam mana awak study? Any tips?
  8. Apa perkara pertama yang akan awak buat kalau awak jatuh sakit?
  9. Kasut apa yang awak suka pakai?
  10. Apa benda yang mesti ada dalam poket atau bag awak kalau keluar?
  11. Pernah ke luar negara?

11 Lucky Bloggers
  1. Yana
  2. Mirrah
  3. Lissa
  4. Acik
  5. Sya
  6. Cik Kumbang
  7. Fairuz Fauzey
  8. Afie
  9. Leea
  10. Hana
  11. Zyra

Since I have to choose and tag 11 bloggers, so I just pick at random. Sorry if the tag is bothering you. Really hope you guys don't mind. 

Enjoy the game timeee!!! :D
Sekian, terima kasih. ♥

11 comments:

  1. Thanks qilah sudi tag cik kumbang :)

    ReplyDelete
  2. hana pun xsuka nombor2.. hehe

    tq tag :)

    ReplyDelete
  3. Baru je kena tagged kat game ni. Hehe~ 11 things about me, no 6 kita sama. Zzzzzzzz~ Sepp sikit! ^^

    ReplyDelete
  4. @hana hadi: sama lah! tengok nombor, pening terus. hehehe ;)

    @Aida Ismail: ye ke, allaa.. takpe lah camtu. eh? sama juga? sep sep!!! :D

    ReplyDelete
  5. wahh thanks sudi jawab ^^
    bestnya awak pakai contct lens..kte teringin tapi ibu tak bagi :(
    hihi nice respon btw :D

    ReplyDelete
  6. @vanillasnow: you're most welcome! my pleasure instead. :)
    try lah pakai contact lenses, insyaAllah ok je.. :)

    ReplyDelete
  7. @ezyra daniel: no prob, my dear.. :)

    ReplyDelete

No harsh words please. Jazakumullah khairan katsiran! ♥