RESULT OH RESULT

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

Straight to the point.
Result aku teramat mengecewakan dan menghampakan dan menyedihkan. Aku tengok result, terus rasa sedih gila. Call mama, hujung-hujung perbualan dah tahan sebak. Letak call, berambu ayaq mata! Dah reda sikit, call ayah pula. Buka je mulut, tak dan dan menangis teresak-esak!

Pointer menurun.
Tak dapat dekan.

Aku sangat sangat sangat berharap nak dekan lah semester lepas. Bila result keluar macam ni, menangis habis hati lah. Macam ni lah bila apa yang kita terlalu harapkan, last last kita tak dapat.

Aku dah improve cara belajar aku dalam kelas dan lebih fokus. Tak malu bertanya kalau tak faham. Aku dah usaha buat yang terbaik masa final exam. Aku dah puas hati dengan apa yang aku curahkan atas kertas jawapan. Aku dah berdoa dan terus berdoa berharap Allah makbulkan permintaan aku.

Tapi mungkin belum masanya lagi. Belum ada rezeki.
InsyaAllah, aku takkan jemu berusaha dan memohon daripada Allah. Yakin dengan Allah. Kuatkan aku untuk terus bangkit dan maju ke hadapan, Allah ya Rahman ya Rahim ya Fattah ya A'lim...

Yakin dengan Allah, Fairuz Aqilah!
Aku pujuk hati untuk redha.


Assalamualaikum.

3 comments:

  1. Sabar, kak., In Shaa Allah nanti Allah bagi rezeki lebih untuk akak., ^^ x berjaya sekali, bukan makna x berjaya selamanya.. kan.? :)

    stay strong., Allah akan tolong orang yang sabar., teruskan usaha.~! ^^

    ReplyDelete
  2. sayang . sabar ea . semua ni dugaan . macam mana kita usaha pun Allah yang tentukan semuanya . buat yg terbaik untuk sem baru ni nanti . InsyaAllah dapat lah dekan . Amin ~ ♥ :)

    ReplyDelete
  3. insyaAllah.. amin amin amin ya Rabb! thank you bouth of you :') ♥

    ReplyDelete

No harsh words please. Jazakumullah khairan katsiran! ♥