BRACES | GETTING BRACES PUT ON!

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

 Wednesday
    29/05/2013

Finallyyyy!!!! :'D
Alhamdulillah, dah pakai braces pun. Yeayy! Alhamdulillah...

Dr. Hassan pasang braces sekerat jalan, cabut gigi bawah belah kiri pula. Then, sambung pasang braces balik. Hehe.. Saya pilih band warna purple dengan baby blue! Hehe.. Memang dah fikirkan awal-awal lagi. I just love the combination of those two colours. Tengok lah blog picisan saya ni pun kan? Hee :)

Sakit... Dah balik rumah, lepas sembahyang Maghrib semua... Sakit pun datang. Sakit tahap maximum mula menyerang! Rating sepuluh per sepuluh terus kali ni! Padu. Seriously, tak tipu. Memang sakit gila. Gila okey. Sangat sakit. Tak berhenti 'ber-adoi'. Allah... Sakit sangat sampaikan tak tahu dah yang cabut gigi ni sakit ke tidak kali ni. Pakai braces ni, sakitnya tu sampai my body cannot cope with the pain lagi dah. Jadi nak sakit sakit kepala dibuatnya! Allahuakbar...

Cepat-cepat makan, makan ubat tahan sakit. Dah tengok Kilauan Emas Musim Ke-3 Final (Okey fine, aku pun tengok Kilauan Emas. So what? I sokong Mior dengan Idris tau! Rock braderr menang, yeayy!) ralit-ralit, baru sedar sakitnya tu dah reda sikit. Maybe kesan daripada ubat tahan sakit tu and my body has started to adapt with the pain kot kannn... Alhamdulillah!

Gigi rasa macam dah mula bergerak lah! Sebab bila belek, ditenung-tenung dalam cermin... Macam boleh nampak ada regangan atau ruang keciiiiikkkkkk aje celah gigi. Tak ada lah gap besar mana pun, cuma nampak lah gigi tu dah mula warm up nak menjalankan tugas dengan lebih aktif. Hahah! Comel. Teruja dengan gigi sendiri. Puas menghadap cermin sebelum tidur.

Semoga Allah terus meringankan rasa sakit ni dengan kesakitan yang mampu aku tanggung. InsyaAllah, amin... :')

Sekarang, angan-angan dah jadi kenyataan. Teruskan berjuang. Kuatkan semangat, Fairuz Aqilah! Fighting!!! :D

In the mean time, masih lagi dalam proses membiasakan diri dengan braces ni. Sakit pun sehari dua je, sekarang dah okey dah. Alhamdulillah... So far, so great! I'm doing very well! Thanks to Almighty Allah... :') ♥


Last but not least, itu gambar masa on the way balik rumah. Baru lepas pasang braces lah tu. Maaf, dok tahan ayaq lioq meleleh lepas cabut gigi. Bibir kering, susah tutup mulut. That's normal buat first timer macam I ni, uolls! For those yang teringin nak pakai braces, teruskan! Kuatkan semangat dan pastikan niat tu betul, bukan sekadar untuk cantik semata-mata. Boleh rujuk entry Hukum Memakai Braces ni. Bagi yang pakai braces, kita geng! Sep sikit! Hehe.. :D

Cheerio! ♥

14 comments:

  1. tak kesampaian nak pakai braces.
    tue dah :)

    ReplyDelete
  2. laa.. kenapa pulak? tak kira umur lah, boleh je.. sebelum ni, saya dok google banyak2 pasal braces, baca pengalaman orang.. umur 40 tahun pun baru pakai. ok je..? :)

    ReplyDelete
  3. Berapa harga dia fairuz? Fairuz buat dkt govern or private??
    By the way, Alhamdulillah, smoga trus kuat!

    ReplyDelete
  4. RM4,050 braces SAHAJA.. not including other treatments. buat kat private.. sebab nk buat kat govt dah lebih 18tahun kan. nak tunggu lagi sepasal.. :)

    ReplyDelete
  5. Woowww. Boleh tahan harga dia kann. Huhuhuhu. Termasuk treatment ntah brapa lah ye. Hihi.

    ReplyDelete
  6. ni kira okey lah lagi.. ada lagi tempat yang lebih mahal.. it depends lah.. :)

    ReplyDelete
  7. Lissa nak pakai braces. tapi x boleh. sebab gigi dah over berterabur, haha

    ReplyDelete
  8. loorhh.. memang doc kata tak boleh ke ikut kalau condition gigi Lissa?

    ReplyDelete
  9. berapa kos ??? ishhh tak nak pakailah ..isshh seram

    ReplyDelete
  10. heeee takut aku baca entry kau ni . cabut gigi . ahhhh sakitttt !!

    ReplyDelete
  11. @Aku Penghibur: acik, nak kena kira balik lah total semua.. hehe :)

    @Adib Veron: haha.. bukan iron man ye, iron teeth! :E

    @Yana Irdany: hehehe.. tak sakit sangat pun.. braces tu yang sakitnya.

    ReplyDelete

No harsh words please. Jazakumullah khairan katsiran! ♥