BRACES | THE DOCTOR WAS VERY IMPRESSED!

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

Wahh tajuk entry kali ni! Molek sungguh! :D
Tanpa memanjangkan cerita, saya cuma nak share... Pagi tadi, pergi klinik gigi untuk tukar band braces! Orange + deep pink. Yeayy! Even silap pilih warna sebab berselang-seli pun, but still warnanya lebih kurang. Tak nampak kontra pun. Oh my God!!! Padahal, masa pilih tu dah bersungguh dah "Gerenti cantik ni". Sengih kat mama, mama tanya "Kenapa pilih warna yang nak serupa?". Tengok cermin, oh my! Sebulan lagi lah pulak baru boleh tukar. Takpe, takpe. Watlek! Janji ikut tema raya. Kekeke...

The first question Dr. Hasan asked me "Makan okey tak?" Dalam hati, bantai semua dah, yang keras ke lembut ke, semua merasa. Asal tak kempunan! Hehehe...
Then, dia checked gigi and compare dengan mould. Dia sangat sangat sangat impressed with the progress of my teeth! Like very very impressed! Alhamdulillah... Katanya, cepat betul gigi bergerak. Yang nampak ketara sangat gigi berlapis belah atas ni lah. Gigi depan yang memang the main problem. Diri sendiri pun dah lama perasan, sebab tiap-tiap hari dok mengadap cermin tengok gigi berusaha melakukan yang terbaik sebaik mungkin. Hahah!

Sakit tak?
Sakiiitttt.... Tipu sangat tau if I said tak sakit! Dr. Hasan pulaaassss, and that was the part yang sakit gila sampai aku pun "Arghhh!" Berair mata. Seriously, sakit. Tak tipu. Sikit pun tak tipu. But then, lepas pada tu okeyyy je. I was surprised juga, sebab kalau ikutkan mesti sakit punya. Tak sakit pun macam masa mula-mula pakai dulu. Body cannot tolerate with the pain sampai sakit sakit kepala. This time, alhamdulillah sangat sangat sangat. Rasa biasa je. Alhamdulillah! Berbuka puasa tadi pun relax je makan macam biasa. Alhamdulillah, ya Allah! Barakah of Ramadhan I guess... :')

♦ Before and after (color of band) ♦

That's all from me for now. InsyaAllah, will spend some other time for a long lonngggg entry sooner or later. InsyaAllah! Assalamualaikum.

Salam Ramadhan al-Mubarak! ♥

4 comments:

  1. Alhamdulillah okey je kan.. :')

    Apepun mesti ikut tema raya ye! Hikhi! XD

    ReplyDelete
  2. @Badrina Ibtisam: alhamdulillah, okey okey saje... dah elok2 nak ikut tema raya, tema raya pulak tak jadi! tak sama tema raya lah kiranya.. kekeke :D

    ReplyDelete
  3. Em..nk tnye..bape kos wat braces ni..

    ReplyDelete
  4. Em..nk tnye..bape kos wat braces ni..

    ReplyDelete

No harsh words please. Jazakumullah khairan katsiran! ♥