BEDROOM DECOR

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

Memandangkan sekarang ni tengah cuti... Biasalah kan, kalau dah balik cuti semester break tu dah tentu tentu bilik penuh dengan barang seaneka benda! Serba mak nenek. Nak mula mengemas sikit-sikit tu pun tak ada mood terus sebab tengok barang banyak sangat. Runsing dibuatnya. Space bilik pula kecil aje, segi empat sama. Esok kot nak start, insyaAllah... Datanglah aura rajin mengemas, datanglah! :D

Bercakap soal nak mengemas bilik ni, selalu timbul keinginan untuk decor bilik cantik-cantik ala-ala English style sikit ke... Haa, gitu! Since bilik kite tecik angat-angat, susun atur kena betul dan praktikal supaya ada cukup ruang untuk sembahyang dengan selesa. For me, itu faktor paling penting untuk diambil kira. Plus, kite teringin nak white drawers yang boleh simpan semua benda yang menyemak bawah katil kite tu.

Macam ni!

Nak exactly like this one, boleh?

If not, macam ni pun boleh. Comel juga! Ada ruang terbuka kat bawah sekali tu boleh letak bantal kecil, senang ambil kalau nak lepak-lepak golek-golek kat lantai kan. Tak dan nak golek, dah benjol langgar almari, takpun terperosok bawah katil. Itulah pasal, bilik kecik nau! Hahah! Kidding♥


To be honest, I really want white drawers like the first photo. It looks exactly like one I always imagine. Seriously! Nothing fancy, just a very simple one. Simple, yet very practical and space consuming. Haa, gitu! Mampu? Hehehe... :)

Last but not least,

Mama, I want it badly! ♥

Loved,

2 comments:

  1. Akak doakan moga adik dapat almari tu...xpun cari yang murah2 then DY ke..lagi best..anyway, tq singgah blog akak...

    ReplyDelete
  2. @O'gosh Iskandar: hehe.. insyaAllah, thank you akak! my pleasure instead. :)

    ReplyDelete

No harsh words please. Jazakumullah khairan katsiran! ♥