SAYONARA 2013!

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

It's the end of December today, by means that we're in the end of the year 2013 already!
How time flies...

Terus rasa sebak sekejap. Ehh??
Mana taknya, my 2013 was full with lots and lots of pahit manis masam busuk comel cantik jatuh bangun best tak best experiences I've gone through! Ha, kau hado? Mampu? Hehe.. Kidding! :D


Okay, to be serious,
Alhamdulillah, bersyukur sangat sangat sangat Allah bagi kesempatan yang terlalu banyak untuk merasa semuanya! There's a lot to say one by one, but Alhamdulillah. Macam-macam dah lalui.

Those these adalah antara yang sempat saya share dalam my dearest baby bloggie

Kekalkan One Year in a Serious Relationship with my guitar guy.
Bertekad sehabis mungkin untuk pakai braces dalam My Own Experiences All The Way in Getting Braces Put On.
Finished Five Semesters of Diploma in Estate Management with Flying Colors and Alhamdulillah, rupanya Allah nak bagi rezeki dapat dekan di penghujung which was last semester part five.
Started my Practical Training dan cipta pengalaman baru dalam "Seumur Hidup, ini Kali Pertama Wujudnya Perkataan "Kerja" dalam Kamus Hidup".

Okey, itu saja lah beberapa.
Baru-baru ni juga daftar Nuffnang, teruja tengok earnings bergerak even ciput.
Last Friday, I got a cheque of my first allowance. Gila excited sebab it's my very first time dapat duit hasil titik peluh sendiri. My first time ever. Alhamdulillah!


And oh!
Percaya atau tidak, setahun juga lah Baby Bloggie Omey Omey ni macam giniii aje ghupenye!
Hehehe... Rasanya pertama kali dalam sejarah Fairuz Aqilah blogging, berjaya kekalkan theme blog yang sama dalam jangka masa lama. I mean, 'sangat' lama. Cuma header saja yang betukar. Bravo! :D


I'm just hoping that 2014 will be such a wonderful year for me too!
May Allah bless Fairuz Aqilah and all of us, amin...

Umur pun akan meningkat setahun.
Lebih mengingatkan diri bahawasanya mati pun semakin menghampiri.
Allahuakbar, mati itu pasti.
Nauzubillah, Allahu Rabbi.
Takut!

Last but not least,
HAPPY NEW YEAR 2014!


Assalamualaikum.

PLAYBOY ITU SUAMI AKU

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

Habis dah cerita #PISA atau Playboy Itu Suami Aku di slot Akasia TV3.
It's unbelievable sebab boleh tengok daripada episod pertama sampai akhir, jarang missed pulak tu! Padahal masa tengok episod pertama lepas habis Love You Mr. Arrogant tu, my very first impression was totally out dah!

"Apa tajuk pun macam ni, Playboy Itu Suami Aku"
"Tak habis-habis buat cerita based on novel"
"Siapaaa lah hero heroine cerita ni, tak kenal pun"

But still, tengok juga tiap-tiap hari. Sampai habis, sampai tak missed till the very end pulak tuh! Gila aku. Hahahahahahahahahaha...

Start practical, setiap kali tengok 'King of Crocodile' dalam cerita tu mesti nak tersenyum atau tergelak sorang-sorang. Kenapa? Biarlah rahsia... Hehe :)


And oh!
Harini ada orang belanja Domino's Pizzas kat office. Kak Atiqah baik hati belanja, terima kasih daun keladi tau. Sedap, first time makan Domino's. Dan disebabkan 'first time' itu juga lah, kena bahan kat office tadi. Sukanya! Tak nak kawan! =.="

Mengantuk lah! (-o-)
Tak kesampaian pun nak edit blog. Nanti lah.

Bye bye!
Assalamualaikum

NAK EDIT BLOG!

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

I'm at work.
Rinduuuuu sangat nak blogging, update hari-hari...
Tiba-tiba rasa nak edit blog, tukar sikit apa yang patut.

Kerja.
Tiap-tiap hari letih, mengantuk awal, tidur awal.
Buka blog masa senggang kat office pun hanya mampu tengok benda yang sama. Tak update.
Blogwalking ke blogs yang leave messages and comments tapi jadi silent reader je.
Oh, dear!

Okey, esok cuti, Christmas holiday.
InsyaAllah, nak update my baby bloggie and start editing.
Yeayy!

InsyaAllah, I will.
InsyaAllah.

Last but not least,
terimalah 'mata kucing' saya.



Okbai!
Assalamualaikum

YA, SAYA BLOGGER. TAPI TAK FAMOUS PUN.

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)


Happy Saturday, everyone!
It's three weeks already like in a blink of an eye dah kite practical!!! What a relief, alhamdulillah sebab Allah permudahkan perjalanan ini... Chiwah chiwah! Hehe..

Oh, yes!
Ada apa dengan title entry?

"Qila, nanti ajar Kak Shai buat blog tau!" - Kak Shai

"Eh, kau ni blogger erh? Takde lah, semua orang asyik cakap pasal kau ada blog." - Abang Maruz

"Kak Hana pun ada blog. Berapa ramai kawan ko kat blog? Ramai lah tu 170!" - Kak Hana

Hahahahahahaha... Hampir satu office nak kecoh pasal baby bloggie Fairuz Aqilah. Malu saya! Tak famous pun lah macam Fatin Liyana, Maria Elena, Nisa Kay, Irine Nadia, Yuyu Zulaikha, Namee Roslan, Cik Epal, Dena Bahrain, etc etc. Relax, relax. Bertenang. Entry lepas perkenalkan Abang Fahmy. Tapi Abang Fahmy tu dah kahwin dan ada anak sorang pun. Harap maklum ya semua. Hehehe... Entry akan datang nanti Qilah kenalkan kakak-kakak abang-abang yang lain tau! :D

p/s: Bila nak start buat pre-loved sale ni erh? Macam tak berapa nak ada masaaaa aje time kerja ni. Haihhh... Sabar ya? Kita hanya merancang, Allah juga yang tentukan segalanya. :)

Salam sayang,

ANOTHER STORY OF PRACTICAL TRAINING

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

Hehe.. I'm smiling prettily while typing this entry. Dah kenapa?? Here's the story of my second week of practical training in Rahim & Co. 

Hari Isnin was quite a boring start of the week. Tak banyak kerja nak dibuat pun, cuma berkawan dengan mesin fotostat. Ada lah juga tolong amend, print, bind report. HAHA

♦ macam ni lah tiap-tiap hari dok selca, datang awal pintu office pun tak bukak lagi ♦

Tuesday best sebab pagi ikut Kak Mai buat inspection! It's fun tau kalau pergi inspection, dapat kerja keluar dari office. Hehe.. Petang pulak ikut Kak Hana temankan dia buat inspection. Kat office, buat floor plans guna Visio. I had so much fun drawing floor plan using Visio! Gimme moreee! :D

♦ sekali ni je pun pakai tudung bawal dalam seminggu ♦

Hmm, hari Rabu duduk office saja. Tolong Miss Leong buat kerja-kerja admin. Buat floor plan lagi. Amend report lagi. Dok ulang-ulang buat benda yang sama. Hehe :)

♦ posing dah ala ala tepi pantai! ♦

Hari Khamis pun ikut Kak Mai pergi inspection lagi. Sampai awal gila! Selalu punya awal pun tak ada lah awal sampai macam tu sekali. So, apa lagi. Duduk dalam kereta dengar JoHaRa pagi era dan haruslah selca kann... ;)


Sebelum balik office daripada inspection tu, singgah tapau makan tengah hari kat Medan Selera Clock Tower. Kebetulan masa lalu cari parking, loceng jam tu bunyi pukul sepuluh. Sumpah dah lama gila tak makan kat situ. Nostalgia zaman masa kecik-kecik dulu. Makan ABC malam-malam dengan Mama Ayah, mesti aku nak tungguuu juga sampai menara jam tu bunyi. Dah bunyi baru boleh balik.

Ding dong bell, pussy in the well...
Who puts her in? Little Tommy in...

Okay, fine. Merepek. Selonoknya jadi budak kecik comel balik... :'(
Masa dekat office pulak baaanyakk sangat tolong Miss Leong buat kerja admin. Kak Hana pulak ajarkan macam mana nak call clients untuk buat appointment valuation inspection. Berdebar lah juga! Macam nak cakap dengan Menteri je nak debar-debar sangat. LOL

Jumaat was the busiest day ever! Chiwah chiwah, yo yo orr aje "busiest day ever" tau! Itu belum lagi kena handle case sendiri ke apa. Ya Allah, permudahkanlah segalanya bagi Fairuz Aqilah... Amin, Ya Rabb! Dari pagi sampai ke petang Kak Hana culik saya! Hahaha.. Tak ada lah culik pun, memang clients yang saya call on Thursday tu punya appointment lah. Pergi ikut Kak Hana buat inspection. Kak Hana belanja kite McD for light breakfast! Alhamdulillah, masheh... Lepas pada tu, temankan dia pergi Management Corporation pulak untuk tanya Annual Sinking Fund (ASF). And then, pergi MBI check zoning kat Department of Town Planning as well as dapatkan Assessment Bill. Sampai office, terus sambung tolong buat kerja admin. Saammpaii lah balik.


And oh!
Nak tahu tak...
Abang Fahmy kan.
Dia suruh saya upload gambar dia masuk dalam baby bloggie.
Siap paksa orang tangkap gambar dia konon-konon candid! Hahahahahaha... Lawak lah Abang Fahmy ni. So, mempersembahkan! Abang Fahmyyy!!!

♦ I'm kinda confused, Abang Famy ni valuer or cikgu Matematik sekolah menengah??? ♦

It's Saturday, and
Yeayy! Cuutiii!!!

Have a nice weekend, guys!