ANOTHER STORY OF PRACTICAL TRAINING

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

Hehe.. I'm smiling prettily while typing this entry. Dah kenapa?? Here's the story of my second week of practical training in Rahim & Co. 

Hari Isnin was quite a boring start of the week. Tak banyak kerja nak dibuat pun, cuma berkawan dengan mesin fotostat. Ada lah juga tolong amend, print, bind report. HAHA

♦ macam ni lah tiap-tiap hari dok selca, datang awal pintu office pun tak bukak lagi ♦

Tuesday best sebab pagi ikut Kak Mai buat inspection! It's fun tau kalau pergi inspection, dapat kerja keluar dari office. Hehe.. Petang pulak ikut Kak Hana temankan dia buat inspection. Kat office, buat floor plans guna Visio. I had so much fun drawing floor plan using Visio! Gimme moreee! :D

♦ sekali ni je pun pakai tudung bawal dalam seminggu ♦

Hmm, hari Rabu duduk office saja. Tolong Miss Leong buat kerja-kerja admin. Buat floor plan lagi. Amend report lagi. Dok ulang-ulang buat benda yang sama. Hehe :)

♦ posing dah ala ala tepi pantai! ♦

Hari Khamis pun ikut Kak Mai pergi inspection lagi. Sampai awal gila! Selalu punya awal pun tak ada lah awal sampai macam tu sekali. So, apa lagi. Duduk dalam kereta dengar JoHaRa pagi era dan haruslah selca kann... ;)


Sebelum balik office daripada inspection tu, singgah tapau makan tengah hari kat Medan Selera Clock Tower. Kebetulan masa lalu cari parking, loceng jam tu bunyi pukul sepuluh. Sumpah dah lama gila tak makan kat situ. Nostalgia zaman masa kecik-kecik dulu. Makan ABC malam-malam dengan Mama Ayah, mesti aku nak tungguuu juga sampai menara jam tu bunyi. Dah bunyi baru boleh balik.

Ding dong bell, pussy in the well...
Who puts her in? Little Tommy in...

Okay, fine. Merepek. Selonoknya jadi budak kecik comel balik... :'(
Masa dekat office pulak baaanyakk sangat tolong Miss Leong buat kerja admin. Kak Hana pulak ajarkan macam mana nak call clients untuk buat appointment valuation inspection. Berdebar lah juga! Macam nak cakap dengan Menteri je nak debar-debar sangat. LOL

Jumaat was the busiest day ever! Chiwah chiwah, yo yo orr aje "busiest day ever" tau! Itu belum lagi kena handle case sendiri ke apa. Ya Allah, permudahkanlah segalanya bagi Fairuz Aqilah... Amin, Ya Rabb! Dari pagi sampai ke petang Kak Hana culik saya! Hahaha.. Tak ada lah culik pun, memang clients yang saya call on Thursday tu punya appointment lah. Pergi ikut Kak Hana buat inspection. Kak Hana belanja kite McD for light breakfast! Alhamdulillah, masheh... Lepas pada tu, temankan dia pergi Management Corporation pulak untuk tanya Annual Sinking Fund (ASF). And then, pergi MBI check zoning kat Department of Town Planning as well as dapatkan Assessment Bill. Sampai office, terus sambung tolong buat kerja admin. Saammpaii lah balik.


And oh!
Nak tahu tak...
Abang Fahmy kan.
Dia suruh saya upload gambar dia masuk dalam baby bloggie.
Siap paksa orang tangkap gambar dia konon-konon candid! Hahahahahaha... Lawak lah Abang Fahmy ni. So, mempersembahkan! Abang Fahmyyy!!!

♦ I'm kinda confused, Abang Famy ni valuer or cikgu Matematik sekolah menengah??? ♦

It's Saturday, and
Yeayy! Cuutiii!!!

Have a nice weekend, guys!

2 comments:

  1. amboi byk nya selfie :p
    tahu lah akak fairuz ni cantik haihhhhh

    ReplyDelete
  2. @Akeyla Azmi: hahahahahaha.. yo yo orr aje cantik! :p

    ReplyDelete

No harsh words please. Jazakumullah khairan katsiran! ♥