BIRTHDAY SPECIAL, A LIL' SURPRISE

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

Yesterday's birthday special, January 28.
It's Mokcu's birthday!

A very simple not-so-surprise birthday celebration, yet full of happiness!
Alhamdulillah ♥

So, Mokcu...
HAPPY BIRTHDAY!
May Allah bless you always and forever.
I wish you nothing but success in your life dunia akhirat. InsyaAllah, amin.
Best wishes for you, Mokcu!
Stay cute, and I love you dearly...
xoxo


Loved,

LAST SUNDAY,

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

Last Sunday, my family and I went to visit my cousins at their hostels. Ehh? Amboih! Ayat dah macam karangan Bahasa Inggeris tahun enam aje ni? Hahahaha :D

But then, alang-alang dah intro so lemme tell ya more or less 'bout last Sunday. Okey tak? Kalau tak okey, please close this tab tau! ;)

We went to Sekolah Menengah Agama Izzuddin Shah, Ipoh. What for? To visit him 


♦ Syazmin ♦

First of all, lemme introduce you my cousin, Syazmin. I call him Syamin lah ye senang. Macam biasa, melawat orang duduk asrama ni. Bawak makanan, tanya belajar okey ke and everything. Ya, y'know... :)

Then, kami ke Pusat Pendidikan Al-Barakah, Manjoi. Allah, yang tempat Ustaz Kazim Elias tu... Tapi sayanggg (nyanyi), time tu bukan waktu melawat ke apa. Boleh jumpa kat pagar aje. Kasi bekal makanan, rambutan, stock makanan, etc. then salam peluk cium and balik. Menangis dia, yet aku pun menangis jua since I'm very sensitive tak boleh tengok orang menangis nak ikut menangis juga (baca dalam satu nafas). Haihhh...

Khairunnisa 

Just call her  Niesha for short. Rinduunyaaa... Weekend ni kita jumpa tau, insyaAllah! Sobs :'(

Haa... I love the next part of last Sunday. Why? 'Cuz we had so much fun! Posing posing, taking photographs at plant nursery in Silibin. Cantik yang amat semua bunga-bungaan, pokok buah limau and macam-macam pokok lagi lah. Seriously, superb! Dah rasa macam kat Cameron Highlands dah! :D

Layankan aje lah gambar-gambar ni semua ya. Let's check it out!





♦ Mokcu Atun ♦


Suka sangat tengok sebab dia colour purple



Kenapa comel sangat? Rasa nak 'bela' cactus pulak

Ehh?? Ko ni dah kenapa pulak dah?


♦ Dini, Shuna, Boy ♦


Sedapnya! Fresh from the tree. Tapi Opah cakap tak boleh makan? Curiosity.

I was thinking macam mana dia belit pokok limau tu sampai jadi cenggitu erh? And I wonder (nyanyi lagu Lemon Tree)



Last but not least, ini Opah saya belah Ayah

Boleh lah kan, feeling feeling macam kat Cameron. Nak pergi entah bila bila tak tau. Seriously, had so much fun at the nursery. Meriah sangat dengan pokok-pokok limau macam-macam style sempena nak celebrate this coming Chinese New Year kan.

And oh!
Sorry for the low quality of those pictures 'cuz guna camera Nokia E5-00 saya yang sadis tu aje. Tengah ngumpul fulus lah ni. Adess... =.="

That is all 'bout my "Last Sunday" story.
The End.
Thank you! ♥

xoxo

BRACES | 7 MONTHS APPOINTMENT

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum :)

♦ Salam Maulidur Rasul 1435H ♦


I just wanna share with you guys 'bout my monthly appointment with dentist last Saturday.

♦ Ceria nak jumpa doc and ketatkan gigi (poyo) ♦

First of all, saakiiitttt...... Serious, tak tipu.
Gigi atas doc pasang power chains. Boleh pilih satu colour je. Baru berangan nak warna-warni lagi. Hehe.. So, of course I chose purple. Bawah pulak doc gantikan wire halus macam dulu balik. O-rings pilih warna-warni. Spring dah buka, doc nak start tarik 'that particular gigi' tu keluar. Since semua gigi dah jarang-jarang, sekali doc tarik, Allah... Sumpah, sakit! Tak tipu, memang sakit.

Plus, ada satu gigi geraham hujung ni macam acah-acah nak tumbuh. Tanya juga dengan Dr. Hassan. Doc check x-ray dulu tu, memang ada gigi yang akan naik. Tapi dia nak naik ni tak straight. Doc cakap bila dah tumbuh nanti, kalau sekali-sekala dia sakit tu lamaaaa berbulan-bulan, kena buat surgery buang gigi tu. Kalau sakitnya tak kerap, jarang-jarang, maknanya tak apa lah. Nak buat surgery pun satunya sakit, and then cost. "Saya dulu pun empat empat buang", kata Dr. Hassan. Doc memang lah, nama pun doctor. Haihh... "Macam-macam betul lah masalah gigi saya ni". "Nak buat macam mana. Okey lah tu. Daripada orang lain ada yang sakit jantung, sakit apa. Awak sakit gigi je pun". Ehh?? Ha, ye lah... :(

♦ So, this is my purple power chains look like ♦

Comel tak? Huhu.. Gedik. Okay, serious.
Lepas pada appointment tu, ayah baik hati bawak pergi AEON Manjung shopping. Tengah ada SALE! Since allowance pun dah dapat, alhamdulillah boleh la berbelanja sikit apa yang nak untuk diri sendiri. I borong t-shirts as they are quite cheap kan. Grab je. Especially dekat F.O.S. Lagi lah blink blink mata ni. Masuk dalam Jusco pulak, ada long sleeves tees dua helai RM30. Before discount, sehelai RM29 and RM23. Isn't that cheap? Kannn... Menyesal pulak tak beli kalau dah sampai rumah nanti. Sampai akak kat cashier tu pun kata "Eh, murah la ni dua helai RM30. Padahal satu ni RM29, yang ini RM23". Sebab murah lah saya beli, kak. Kalau mahal, kena fikir sepuluh kali dulu kot. Itu pun tak tentu lagi beli ke tidak. Hehe..


Sakit gigi pun enjoy shopping. Nasib baik sedar diri duit tu mengalir macam air je, pandai control. Kalau tidak, bankruptcy...

The pain increases from time to time like... Allahuakbar, I need something to kill the pain! Ha, macam tu lah lebih kurang. Gigi bawah satu baris sakit. Gigi atas okey lagi. Sakitnya tu, sampaikan Big Apple doughnuts yang lembut tu pun tak boleh gigit dah. Kena cubit sikit-sikit, kunyah slowly. Cuma, sakitnya tu tak ada lah sampai nangis. Relax, no pain no gain kan? Nak gain confidence level of course lah kena berkorban sikit.

Selalu positifkan diri, psycho balik diri sendiri. InsyaAllah, okey. Another advice from me is selawat banyak-banyak masa doc tengah kerjakan gigi awak tu. Bacalah apa yang patut, apa terjadi pun jangan lupa Allah ada bersama kita. Sekian pesanan saya

Penat celoteh macam-macam.
Senyum selalu! :)

Loved,