LAST SUNDAY,

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

Last Sunday, my family and I went to visit my cousins at their hostels. Ehh? Amboih! Ayat dah macam karangan Bahasa Inggeris tahun enam aje ni? Hahahaha :D

But then, alang-alang dah intro so lemme tell ya more or less 'bout last Sunday. Okey tak? Kalau tak okey, please close this tab tau! ;)

We went to Sekolah Menengah Agama Izzuddin Shah, Ipoh. What for? To visit him 


♦ Syazmin ♦

First of all, lemme introduce you my cousin, Syazmin. I call him Syamin lah ye senang. Macam biasa, melawat orang duduk asrama ni. Bawak makanan, tanya belajar okey ke and everything. Ya, y'know... :)

Then, kami ke Pusat Pendidikan Al-Barakah, Manjoi. Allah, yang tempat Ustaz Kazim Elias tu... Tapi sayanggg (nyanyi), time tu bukan waktu melawat ke apa. Boleh jumpa kat pagar aje. Kasi bekal makanan, rambutan, stock makanan, etc. then salam peluk cium and balik. Menangis dia, yet aku pun menangis jua since I'm very sensitive tak boleh tengok orang menangis nak ikut menangis juga (baca dalam satu nafas). Haihhh...

Khairunnisa 

Just call her  Niesha for short. Rinduunyaaa... Weekend ni kita jumpa tau, insyaAllah! Sobs :'(

Haa... I love the next part of last Sunday. Why? 'Cuz we had so much fun! Posing posing, taking photographs at plant nursery in Silibin. Cantik yang amat semua bunga-bungaan, pokok buah limau and macam-macam pokok lagi lah. Seriously, superb! Dah rasa macam kat Cameron Highlands dah! :D

Layankan aje lah gambar-gambar ni semua ya. Let's check it out!





♦ Mokcu Atun ♦


Suka sangat tengok sebab dia colour purple



Kenapa comel sangat? Rasa nak 'bela' cactus pulak

Ehh?? Ko ni dah kenapa pulak dah?


♦ Dini, Shuna, Boy ♦


Sedapnya! Fresh from the tree. Tapi Opah cakap tak boleh makan? Curiosity.

I was thinking macam mana dia belit pokok limau tu sampai jadi cenggitu erh? And I wonder (nyanyi lagu Lemon Tree)



Last but not least, ini Opah saya belah Ayah

Boleh lah kan, feeling feeling macam kat Cameron. Nak pergi entah bila bila tak tau. Seriously, had so much fun at the nursery. Meriah sangat dengan pokok-pokok limau macam-macam style sempena nak celebrate this coming Chinese New Year kan.

And oh!
Sorry for the low quality of those pictures 'cuz guna camera Nokia E5-00 saya yang sadis tu aje. Tengah ngumpul fulus lah ni. Adess... =.="

That is all 'bout my "Last Sunday" story.
The End.
Thank you! ♥

xoxo

8 comments:

  1. Dulu masa teena duk asrama, parents datang setahun sekali jer sebab skola jauh dari rumah. Pergi balik naik bas express jer. Tapi best jugak cmtu, independent sikit.

    Kawan teena pun ada jugak skola kat izzudin tu. hehe

    ReplyDelete
  2. wah bestnyaaaaaaaaaaaaaa
    hihihihi rindu nak gi taman bunga hehehehehe
    piwitttt
    huhuhhuh miss u kak fairuz <33

    ReplyDelete
  3. @Teena Tna: Saya merasa duduk hostel pun masa masuk u je lah. Sekolah tak pernah. Hehe :)

    ReplyDelete
  4. @Akeyla Azmi: Pergi lah taman bunga ke nurseri mana-mana. Sekadar jamu mata, amik-amik gambar pun jadi lah. Hahaha... :D
    p/s: missh you moreee, dikk! ;)

    ReplyDelete
  5. Wah thank you sebab visit blog. Nak panggil Fairuz ke Aqilah ke Fairuz Aqilah?

    ReplyDelete
  6. Wah thank you sebab visit blog. Nak panggil Fairuz ke Aqilah ke Fairuz Aqilah?

    ReplyDelete
  7. wah cantiknya bunga kaktus tu..suka suka ^_^
    yaya follow sini balik

    ReplyDelete
  8. wah bstnye.. suke tengok cactus tu comel and colourful :DD

    ReplyDelete

No harsh words please. Jazakumullah khairan katsiran! ♥