SEOUL GARDEN KINTA CITY IPOH

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

Ini cerita lama.
Pergi makan kat Seoul Garden dengan Kak Mai, Kak Hana and Kak Shai lepas waktu kerja.
'Cuz it takes time to makan banyak-banyak kenyang-kenyang so that rasa berbaloi-baloi bayar untuk makan apa saja kat situ kannn... Kenalah pergi lepas office hour. Hehe ;)

Since cerita pun dah lapuk, just enjoy reading entry bergambar ni erh!

Kak Hana

Kak Shai, Kak Mai and me

As you can see, masa kami pergi tu memang tak ramai orang pun. So, seronok sangat makan sambil tangkap-tangkap gambar. The best part is syok je ulang-alik ambil apa nak makan. Jangan malu, jangan segan. Kalau malu, lapar nanti. Hehe..

There's variety of marinated beef, lamb, chicken, seafood, etc etc.

Actually, there's a lot more you can choose! Seriously, baaaanyakk sangat sangat sangat pilihan untuk steamboat dan grill. Teruja sangat nak makan tau! Ayam dia sedap. I can't remember specifically, but for sure it's BBQ and black pepper yang sedap for the ayam. Highly reccommended! Soooo good... Hahaha :p

Candid

See? Masing-masing dah tak sabar nak makan. When the soup is boiling, pakat dok agih segala isi tu untuk sama-sama makan. Yumm! By the way, we chose tom yam for the soup. Baru best!

I realized that this kind of food fits me best! I ate a lot, like seriously!!!

Sebelum balik, haruslah nak tangkap gambar dekat main entrance yang ada tulis "Seoul Garden" tu dulu kan. Thanks to all kakaksss for that lovely yummy day!



I'm happy and I'm satisfied.
From the food, beverages and the desserts!
The price is okay. But it's better for those who have student card, bring yours for students' rate. Much worth it I guess. Last time pergi pun tunjuk student card. Dapatlah murah sikit even tak murah banyak pun.
Lastly, thumbs up for the staffs yang mesra alam as well as rajin juga to keep the environment clean.

p/s: my advice is make sure your stomach ada banyak empty spaces and tengah betul-betul rasa lapar kalau nak makan kat tempat macam ni so that you really enjoy the food and it's totally worth it.

Toodles! :)
xoxo

With love and care,

6 comments:

  1. @Farah Arina yup! memang sedap pun. bessttt... ;D

    ReplyDelete
  2. Ala, tak ajak pon ya! Hihihi... Sedapnyaaaa!!! :D

    ReplyDelete
  3. @Niena Reen tu lah, lain kali kite ajak ye... ;)

    ReplyDelete
  4. Ish saje je tiru.
    Qila baru nak gi makan situ :P
    Hihhihihih <3333
    had so much fun kan kak hehehehe
    <333

    ReplyDelete
  5. @Akeyla Azmi haah, memang pun. eat happily with good food entering our stomach. hahahahahahaha. :D

    ReplyDelete

No harsh words please. Jazakumullah khairan katsiran! ♥