COMPACT ENTRY TWO IN ONE

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

Allah, Allah, Allah!!!
Teramatlah mengabaikan blog kesayangan ni.

For short, nak mulakan dengan khabar berita tentang practical training saya.
Supposed to finish my practical training on March 28th, but then being proposed to extend my job as trainee till June. Hmm, tak tahu nak rasa apa and macam mana. Alhamdulillah, sebab itu harapan Mama sebenarnya. At least, ada income bulanan. And at least, tak adalah mati kebosanan duduk kat rumah asyik makan tidur online aje kerjanya. Gemuknya tidak! HAHA :D

Semua orang dah pakat belanja itu ini, prepare cake, Kak Mai siap buatkan macaroni bakar. Dah sedih sedih, tapi nasib baik belum menangis je. Tiba-tiba tak jadi pulak "last day practical". Pun boleh! InsyaAllah, akan buat yang terbaik juga sepanjang extend practical ni. Bezanya cuma sekarang memang under Rahim & Co., bukan under UiTM lagi.

Antara valuers abang kakak saya.
(From left: Abang Syafiq, Abang Fahmy, Abang Pali, Kak Yana, Kak Mai)

Pak Syed (admin) in black & Kak Hana (valuer) in brown



Mana gambar saya? Tak ada sebab saya tukang tangkap gambar. Hehehe :)
Dan yang diraikan Abang Pali seorang saja sempena last day dia, dapat kerja government. By the way, thanks semua!!! ♥


Alright, next let's move on to something serious.
Mampu zahirkan dengan kata-kata sahaja. Tak nak dah ulas lebih-lebih. Saya anggap inilah takdir terbaik dah Allah susun sejak Luh Mahfuz. InsyaAllah, Fairuz Aqilah kuat! Alhamdulillah, Allah kurnia kekuatan sampai sekuat ini. Sampai tahap ini. Alhamdulillah, terima kasih Tuhan. :')

Will delete this afterwards.




Rasanya dia baca. Naluri mengatakan yang dia akan baca atau dah baca pun. Biarlah. Dah cukup lama bersabar sampai melebihi tahap kesabaran. Dah bagi terlalu banyak peluang sampai peluang tu selalu dengan mudahnya disia-siakan. Tipu tetap tipu. Entahlah...

Sekian, wassalam.
Will try my very best to update more frequently.

Assalamualaikum! :) ♥

4 comments:

  1. sedapnyaa macaroni bakar tuuu kakk TT_TT <333
    hihihihi

    ReplyDelete
  2. @Akeyla Azmi memang serious sedap pun! :D

    ReplyDelete
  3. wah akak. lepasni dah ada career. ecewah.
    hehehe.
    and for 'that' case.
    be strong. ada yang lagi baik Allah nak kasi lah tu. hehehe.
    peace.

    ReplyDelete
  4. @Nurulee tu lah pasal! working 'woman' lah pulak kan... hehe.. hmm, insyaaAllah. macam dah nampak bayang dan keyakinan, tapi tak pasti dia ke orangnya atau bukan. bab ni, doa je banyak2. :)

    ReplyDelete

No harsh words please. Jazakumullah khairan katsiran! ♥