DIBANG AJIBANG TANTANDEDONGGONG

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello!


Dibang Ajibang sayang dah tak ada... :'(

Pertama kali rasa sedih kucing mati. Walaupun dia bukan kucing saya. Kucing Mokcu saya. Sebab itulah kucing pertama paling sayang tahap boleh gomol gomol, tidur sekali. Manja, tak pernah gigit aku yang penting. Kalau tengah sedap tidur malam malam buta, tiba-tiba kat kaki rasa berat dan hangat. Ha, itu Bang lah tu yang tidur nyenyak kat kaki kite. Pada mulanya, rasa annoying sangat. Tapi lama-kelamaan, rasa bahagia pulak kongsi kasih sayang cara macam tu dengan Bang. Berebut selimut. Bonding! :'D

Sayang sebab tengok dia membesar depan mata setiap hari masa duduk kampung sepanjang practical dulu. Daripada kecil jenis aktif lari sana sini, kuat makan, asyik nak main. Saaaammmmpailah dia besar gajah berat ya Rabbi. Pandai cari kehidupan, mengorat aweks curang dengan Ayong. Ehh?? Bang ni sengaja taknak mengaku kite ni girlfriend dia tau!

Ajibang makan boleh dikatakan semua benda Allah yang kita bagi. Tak bagi pun dia nak jugak, so bagi je lah. Dan dia makan. Haha.. Yang peliknya, Bang bukan je makan koko krunch makanan kucing tu dan nasi gaul dengan ikan goreng tumbuk. Okey, itu normal. Bahkan, Bang makan dughiannn, oats, timun... Lagi apa lagi! Hahahahahahahaha..

Sejak azali aku dengan kucing ni, biasa-biasa je. Tengok aje. Tak takut. Aku jadi takut kucing semenjak ada ibu kucing tiba-tiba tak ketahuan entah kenapa gigit kaki aku masa kat kolej. Tak faham juga kenapa, aku lalu je nak buang sampah. Tiba-tiba kena terkam. Sadis! Mula suka kucing balik pun sebab semenjak sayang Bambang lah. Boleh ada gambar kucing cecomel dalam phone pun semenjak sayang Bambang. Gigih download gambar kucing cecomel banyak-banyak dari Google lah apa lagi. Supaya bila rindu Bang boleh tengok telatah kucing dalam gambar.

Ya, Dibang banyak nama. Akulah yang bagi nama commercial sikit pada nama asalnya Kembang. Dibang Ajibang nama penuhnya. Aku panggil pulak ikut suka. Sekejap Bang, Dibang, Ajibang, Bambang. Semua diaaa lah tu. Dia tahulah menyahut orang panggil nama dia. Haihhh... :(




Kenangan...
Semuanya cuma tinggal kenangan.

Lepas ni, balik kampung takde dah kucing favourite nk dibelai. Sayonara, Bambang... Bersemadilah dengan tenang. Ayong, Cu, sumorangggg sayang Bang. Nanti Ayong tengok pusara Bang ye! :')

Sejuta cinta untuk kucing jantan kampung separa persian kecintaan yang ku namakan dia Dibang Ajibang...

Lots of love,
Ayong.

2 comments:

  1. Mana nak belinyaa yano. Kucing tu pun mana beli. Dia datang sendiri. :'(

    ReplyDelete

No harsh words please. Jazakumullah khairan katsiran! ♥