BRACES MONTHLY APPOINTMENT | 1 YEAR 8 MONTHS ±


Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

#Throwback semalam punya cerita. Yesterday was my braces appointment yang kali ke berapa pun entahlah. Uncountable. HAHA :D

I went for the appointment with my ultimate best friends, Mirrah and Yana. Thank God, I brought them along. Sambil menyelam minum air, it's kind of girls' day out juga semalam. Hehe.. And luckily, Yana and Mirrah helped me to give suggestions of colours to be chosen for my powerchains. Takdelah clueless sangat macam selalu, dah sampai klinik pun masih lagi puzzled of what colour lagi nak pakai. Sadis betul.

The treatment went very well. Macam biasa. What's best, semalam aku pegang mould gigi aku. Subhanallah, jauuuhhhhh sungguh bezanya dengan keadaan gigi aku sekarang. Alhamdulillah, I managed to face all the challenges and Allah keep on strengthen me as well to be brave all the way. Syukur, terima kasih Allah! :')

So, I ended up with Yana's suggeation; pinky red-peachy orange powerchains for sebaris atas and bawah respectively. K, #apaakucubacakapni. LOL!

Right after came out of Dr. Hassan's place (or you name it).

Masa nak bayar, Kak Eny yang jaga kaunter tu cakap appointment next month Dr. Hassan tak ada hari Sabtu. What to do, I will start my new semester on March. So, Kak Eny cadangkan appointment set kemudian bulan 4. As soon as masuk je bulan April, call Kak Eny to set the date of next appointment. Or else, kalau March bila-bila tak ada kelas petang ke boleh je try call tanya Doc available tak. Tapi Kak Eny cakap awal-awal, next appointment tu nanti ambil masa lama sikit lebih kurang half an hour sebab aku dah nak kena pasang retainer untuk gigi bawah. (baca dengan satu nafas pastu nganga buat riak terkejut) sebab aku pun was shocked lepas dengar Kak Eny cakap semalam. Like seriously??! OMG OMG OMG!!! :O

Another shocking news, Kak Eny jugak ada cakap yang retainer untuk gigi bawah tu dia panggil 'bonded retainer' by which dia kekal sampai bila-bila! Terbeliak mata aku. Sampai bila-bila? Maksudnya??? Ye lah, sampai kamu kahwin sampai kamu beranak-pinak sampai bila-bila lah benda tu ada. Hah?? Maknanya, aku kena google lebih lagi nih. 'Cuz I totally cannot brain this!!! Memanglah aku berat nak buka braces sebab dah terbiasa ada besi dalam mulut, but it simply doesn't mean that I want it to be inside my mouth forevah! Noooo!!! It's a hugeeee no NO! Allah... Bertenang, Fairuz Aqilah. Chill. Fuh fuh fuhhhhh!! (nafas turun naik)

Berkerut dahi aku masa menaip ni. Macam ni lah. Lemme google about this issue that had dragged me into a 'kelam' mode and post it here to make it crystal clear. InsyaAllah lah kan aku rajin. InsyaAllah, insyaAllah...

Sebelum aku menyimpulkan bicara, biarlah aku selitkan satu gambar sebagai menyimpulkan senyuman anda setelah menatapnya. Ehh?!!

Teluk Batik

Amboi Cik Jah, apa yang ko suka sangat pun entah. Gambar sebelum tukar warna powerchains, sebelum balik rumah diserang sakit kepala tahap gaban muntah monggek. Ehh??! #okbai

Salam Maghrib,
Fairuz Aqilah.

2 comments:

No harsh words please. Jazakumullah khairan katsiran! ♥