2016

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

Sedar tak sedar dah seminggu masuk tahun baru 2016 dan saya di sini masih terhegeh-hegeh nak update blog sempena tahun baru. Maaflah baby bloggie and readers (kalau wujud), tengah mood exam kan sekarang. Kalau tak ada paper, hari dengan tarikh pun tak ingat dah. Haha :D

Azam? Ya, asal masuk tahun baru je mesti get ready dengan azam baru juga. Orang lah, saya hmm saya... I'm still stick with old ones which haven't being accomplished yet and of course I've a few more additionals too! #apaakucubacakapni #ohmyEnglish #EnglishManglish Err okay guys, abaikan.

Tapi apakah yang terkandung dalam azam serta wishlist saya tu, it's a top secret of mine. Rahsia simpan baik punya sampai tak jot down kat mana-mana pun. Simpan dalam hati aje sambil mendoakan moga-moga Allah mudahkanlah jalan Fairuz Aqilah supaya tercapai semua hajatnya. InsyaAllah, amin. :)

Seperkara lagi, seolah tak boleh terima hakikat pulak umur dah menjengah 23 tahun! Ohmyyy... I feel old already! Semenjak abang sepupu which the eldest grandson kahwin hujung tahun lepas, I could feel that ya Allah cepatnya masa berlalu sampai tak sedar masing-masing dah meningkat dewasa. Tengok gambar masa kecil, membesar sama-sama semua dok pakai diapers lagi. Melalui zaman kanak-kanak, nakal ya Rabbi semua sama-sama. Sekarang lepas dah sorang jadi suami orang! And then, tengok adik-adik sepupu yang berderettttt kadang tak ingat nama tu semua dah besaaarrrr tinggi lampai semuanya.  Aku ni dah la cucu sulung perempuan! Lagilah Kakyong rasa tua, weiii korang! :'O

Jangan cakap Kakyong tak payung! :D

Cuma, tu lah. I wish that I can be a better me and Allah keep strengthen me, cherish me with happiness and lotsa love and success all along this tough journey of life. I hope all the same lovely people will always stay by my side no matter what too.  That's more than enough. Amin ya Rabb! :')

Oh, my last words sound kinda emotional right? Hehe..

Happy New Year!
Fairuz Aqilah.

5 comments:

  1. 23 dah? :PPP
    hihihi.
    Amin amin may all ur wishes in the wishlist will be granted! <3
    nape kakyong payung cantik sgt tu oi

    ReplyDelete
  2. Diya Hanun: Aha, muda! Me; forever 16! Hahaha :D

    Aqilah Azmi:Ye lah awak, kak fairuz dah 23 tahun ni... :'( InsyaAllah, amin!!! Thanks sayangku. Kakyong payung gambar filter memang dia selalu terlebih cantik sikit! Sikit je lah. :P

    ReplyDelete
  3. Eleleleh padahal cantik byk!!! Ngade <3 hugs!

    ReplyDelete
  4. Aqilah Azmi: Ey ehh dia ni! :'D Awak pun apa kurangnya, comey lotey syg kak fairuz ni! xoxo

    ReplyDelete

No harsh words please. Jazakumullah khairan katsiran! ♥