TIPS CINTA TAK IKUT PUN TAK APA | 1

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)


Dear perempuan,
Kalau dia 'like' status updates atau gambar kau kat facebook ke twitter ke instagram ke mana ke tak bermakna dia sukakan kau. Maksudnya, suka yang 'suka' fefeeling gitu.
Yang lelaki pun, janganlah layankan aje beriya macam ada apa-apa buat orang salah faham!

Dear lelaki,
Kalau dia terlebih caring, terlebih concern, terlebih jadi diri sendiri tak control tak hipokrit, terlebih cepat bagi respon dalam apa jua tindakan seperti reply whatsapp sepantas kilat dan semuanya yang terlebih-lebih lagilah! Maknanya, dia 'suka' kat kau lah tu.
Yang perempuan pun, janganlah over sangat kot ya pun simpan sikit biar ada rasa malu!

Dan perempuan,
Kalau dia tak lagi 'like' status updates atau gambar kau kat facebook ke twitter ke instagram ke mana ke. Maksudnya, berkemungkinan besar dia dah perasan yang kau dah TERRRperasan dan mula rasa annoying dengan kau lah tu. Tapi sebenarnya, dia bukan hadap sangat pun entah-entah dia liking liking poking poking ikut dan je.

Dan lelaki,
Kalau dia tak lagi terlebih caring, terlebih concern, terlebih jadi diri sendiri tak control tak hipokrit, terlebih cepat bagi respon dalam apa jua tindakan seperti reply whatsapp sepantas kilat dan semuanya yang terlebih-lebih lagilah! Maknanya, dia dah mula give up dan beri ruang untuk diri sendiri merawat kekecewaan dia lah tu. Tapi sebenarnya, dia tunggu penuh pengharapan lah jugak kot kot kau cari dia dulu.

Dear lelaki dan perempuan,
Suka tak semestinya cinta.
Cinta tak semestinya setia.
Setia tak semestinya bahagia.

Aku ada berbaur menyebelahi mana-mana pihak ke? Takde kan? Semua kenyataan. Tak percaya; tepuk dada, tanya hati yang ikhlas dan akal yang waras. Jangan ambil hati tapi ambil positif okeyyy! :)

Dibawakan khas oleh,
Fairuz Aqilah.
#tipscintatakikutpuntakapa

P/s:- Ada nak share pendapat jugak? Just leave a comment! :)

13 comments:

  1. Setia x smstinya bersatu..huhuhuhu

    ReplyDelete
  2. @najwa zahid yabedabeduuu.... correct! :D

    ReplyDelete
  3. @hanimsfrh haaaa kakyong serba boleh nih! *emoji tangan otot sado* hahahahahahahahahahahahahahahahahaha

    ReplyDelete
  4. Whoaaaaaaaaa sooo deep yet cool! Definitely worth my time hihi thanks kak! Best. And it taught me to not hv high hopes hihi

    ReplyDelete
  5. @Aqilah Azmi yezzaa... At least, ada jugak bergunanya kak fairuz share ni. Hehehe.. Self reminder jgk sebenarnya ni. No big deal, syg! Tq jgk sweetie! :-*

    ReplyDelete
  6. @Amira luasnya cinta itu! Seluas lautan terbentang saujana mata memandang. Eceh! :'D

    ReplyDelete
  7. Setia tak semestinya bersama. :) Jodoh semua nya rahsia dari ALLAH. :)

    ReplyDelete
  8. "Yang perempuan pun, janganlah over sangat kot ya pun simpan sikit biar ada rasa malu!" & "Kalau dia tak lagi 'like' status updates atau gambar kau kat facebook ke twitter ke instagram ke mana ke. Maksudnya, berkemungkinan besar dia dah perasan yang kau dah TERRRperasan dan mula rasa annoying dengan kau lah tu" - haha too true not to be pointed out! Kudos to you!

    ReplyDelete
  9. ewah ewah ewah, bukan main lagi ada tips2 cinta.. tapi sis suka :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe... Terima kasih sis hawa! 😘

      Delete

No harsh words please. Jazakumullah khairan katsiran! ♥