SCRAMBLED EGGS WITH SAUSAGES WRAP

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)


This simple recipe can be for breakfast, supper or... Anytime you feel of having it! Hee :D

Ingredients:-

Telur, sebiji bawang merah (bersaiz kecil), sausages, wrap

Oregano/mixed herbs, lada sulah, cheese, mayo


Cara-cara:-

Scrambled eggs

  1. Potong serong all the sausages. Goreng dengan kuantiti minyak macam goreng telur tu. Sampai agak golden brown, angkat and ketepikan.
  2. Pukul telur, oregano/mixed herbs, lada sulah, fresh milk (kalau ada). Selalu tarok je fresh milk, tapi ni sebab takde so takpelah. Tak perlu garam sebab sausage dah masin dan lada sulah pun memang guna yang dah campur garam.
  3. Gunakan minyak yang sama, tambah kalau kurang. Tumis bawang dulu sampai layu dan naik bau. Masukkan telur tadi. Hancurkan. Nama pun scrambled eggs kan ;)
  4. Agak dah separuh masak, masukkan sausages yang dah goreng awal tadi. Gaul mesra.
  5. Tutup api. Siap.




Wrap

  1. Panaskan wrap atas kuali leper lebih kurang 20 seconds on each side. Kalau lama-lama nanti takut liat atau keras.
  2. Sapu mayo, letakkan sekeping cheese, tarok scrambled eggs tadi, sos cili. Gulung.


Nikmati dengan bismillahirrahmanirrahim. Enjoy! :)

P/s:- Kuantiti bahan suka hati. Scrambled eggs ni kalau nak makan gitu saja pun boleh. Nak wrap tambah salad pun takde hal punya.

Loved,
Fairuz Aqilah.

8 comments:

  1. aaaaaaa sedappp nyaaaaaaaa tp malas nk beli wrap tu huhu thanks kak hehe. noted!!! jenama Mission eh hihi macehhh

    ReplyDelete
  2. Wahhh, bole try ni.. Tp nak kene p cari warp tu dulu :P

    ReplyDelete
  3. Jangan lupa cuba try test tau! I'm happy to share my simple recipe with you guys. Hehe :D

    ReplyDelete
  4. macam sedap jeeee. selalu buat yg mcm hot & roll je, hiks. boleh try mcm ni pulak ^^

    ReplyDelete
  5. Cubalah! Sedaappp even makan macam tu saja pun kenyang. :)

    ReplyDelete

No harsh words please. Jazakumullah khairan katsiran! ♥