BRACES | APPOINTMENT LIMA MINIT LAGI SEKALI

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello :)

Pengembaraan braces tak habis lagi. Masih ada saki-baki cerita, momen-momen penting yang nak dikongsi. Masih ada! :)

Last Tuesday was my appointment with my dentist untuk yang kesekian kalinya. Entah yang keberapa kali pun, dah lost count. Haha.. To be honest, masa yang diambil untuk menunggu giliran lagi lama berbanding masa yang diambil untuk buat treatment. Haiihhh...

So, it's been quite a long time juga I haven't meet Dr. Hassan. Gap beetween last appointment and this appointment rasanya empat bulan kot kalau tak salah. Next appointment will be after raya, in August. Lama kan?

Masa kat dalam tu, Dr. just tengok condition gigi. Tanya macam mana pemakaian retainer, consistent tak pakai macam mana yang disarankan apa semua. I have to keep pakai that annoying retainer malam sahaja masa tidur sebab gigi masih boleh bergerak. Meaning that kalau I skip doing so, gigi berpotensi untuk berterabur bersimpang-siur balik. Heh, sadis.

But, dia check check check tu everything's okay. Gigi are doing their job jussttt fine, alhamdulillah. Please lah behave forever erh! :D  At the same time, I sempat lagi pegang and take a look at my mould gigi and I'm like, "Aww... How time flies!" :'(  Dr. cakap laassstttt appointment nanti boleh ambil bawak balik letak dalam frame. Tetibe Mama menyampuk, "Mestiii!" Eyy ehhh Mama ni, dia pulak excited. Hehe.. Alhamdulillah, actually we're all feel very thankful sebab have been through the lonnggg journey up to this level. That is why... :')

Last but not least, lanje gambar dengan retainer sikiittt! Bukan senang I nak pakai retainer siang-siang hari okey, tak kuasa susah nak makan. #ehhh Haha! :P

Jangan cakap Kakyong tak payung!

P/s:- Jangan lupa baca Surah al-Kahfi tau, harini hari Jumaat. 110 ayat je, baca sikit-sikit lepas solat Maghrib Isyak nanti habislah. Banyak fadhilatnya, boleh baca sini (link) erk. Okbai! ;)

With love,
Fairuz Aqilah.

8 comments:

  1. Cantiknya awak pakai braces. Fatin pun teringin sangat nak pakai braces sebab gigi ni bukannya cantik sangat. Ada taring sikit. Hehehe ;D Kena himpun duit dulu la. Lagipun nak pakai braces ni mahal kan?

    ReplyDelete
  2. I admit memang agak pricey, sayang. Tapi sangat worth it. Dulu kite buat 4,050. Sekarang kalau tanya dah naik dekat 5K! :'O Dinasihatkan kalau condition gigi tak teruk sangat, tak buat pun takpe. Lagipun kat Jepun ke Korea ke mana, gigi taring dianggap sangat cantik sampai ada yang sanggup surgery sebab nak ada taring comel. Hehehe sampai begitu sekali. :D

    ReplyDelete
  3. aih.. nak pergi appoinment doktor gigi ni memang lama kan. sampai bulan2. jenuh menunggu ;(

    ReplyDelete
  4. Hehehehe... Masa pakai braces rasa sekejap je masa berlalu. Dah bukak ni, treatment apa je pun, tu pasal lah lama gap kot. Hehe.. Sementara nak betul-betul habis semua prosedur. :)

    ReplyDelete
  5. Suka tengok orang pakai braces... (^_^) Ramai jugak kawan aina yang pakai braces n ada yg da start pakai retainer. Tp bila monthly appointment kena string gigi x blh makan 2-3 hari. kena makan benda benda lembut mcm bubur.. sup sup.. =)

    ReplyDelete
  6. Kita sama. Tapi saya tak pakai lagi. Dalam proses. Lama tunggu nak pkai braces ni taw. :'(

    ReplyDelete

No harsh words please. Jazakumullah khairan katsiran! ♥