FIKIR-FIKIRKAN

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello 😊

Berpaut pada dahan yang rapuh,
Apa kau yakin kau tak akan jatuh?

Bersaksikan pula reranting yang patah,
Apa kau bersedia menanggung luka nan parah?


Sekadar pesanan,
Fairuz Aqilah.
#aqilahslaa #deep

25 comments:

  1. Kena paut pada dahan yang kuat lah kiranya ni. Secured sikit kan. 😘

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yesss... Ibarat katanya begitulah. Hehehe 😘

      Delete
  2. Betul tu...

    Kalau sebelah yang menarik, tak lama nanti jatuhlah tersungkur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn.... Sakitnya tuh di sini... 💔

      Delete
  3. Betul tu. Berpaut kena pada dahan yang kuat. Agar kita pun sama kuat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iye, semestinya... InsyaAllah, kuat! 💪

      Delete
  4. Setuju. Mental breakdown kowt nanti kalau tahu part lagi satu tak sama cam kita . So jangan letak harapan ;(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, true. Jangan letak harapan tinggi kat orang, kita sendiri pun jangan bagi false hopes kat orang. ❤

      Delete
  5. Tq baca entri saya fairuz... sy follow sini k. Hehe

    ReplyDelete
  6. Nice words!!! I like your entry... kita kena sentiasa positif, jangan layan orang-orang yang negatif supaya aura negatif tu tak masuk dalam sel-sel badan kita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih! ❤
      InsyaAllah, itulah yang saya harapkan pun. ☺

      Delete
  7. Alah mana nak tahu dahan tu rapuh ke tidak. Kadang2 nampak besar dan kuat. rupanya kosong di dalam? hmmm mohon tips untuk kenal dahan mana yang sesuai hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab tu orang selalu kata, "Don't judge a book by its cover". 😂😂😂
      Tips kenal dahan sesuai kena buat entry lain. 💁

      Delete
  8. kira bertepuk sebelah tangan memang tak berbunyi :)
    lagi sakit kalau pasal dahan nie sebab dah la jatuh, sakit lagi T^T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yezzaaa... BV chan dapat mesej tersirat yang cuba kite sampaikan. 😁
      Pasal dahan ni memang begitulah nampaknya! Berganda-ganda sakitnya. 💪

      Delete
  9. Berpautlah pada dahan yang kuat yang kita yakin tak akan membuat kita jatuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak mencari tu pun bukannya senang, awaakkkk... 😢

      Delete
  10. mohon pertolongan dgn Allah ��

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah. Always, always will! 😌🍃

      Delete

No harsh words please. Jazakumullah khairan katsiran! ♥