TALL, DARK & HANDSOME

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello 😊

Hari minggu macam ni, nak buat entry suka suki boleh tak? Karang syok sendiri lah pulak. Hahaha.. 😂

Cita rasa setiap orang berbeza. Saya percaya, definisi handsome dan cantik tu sendiri pun sangat subjektif bergantung pada perspektif individu. Ada yang kata, kulit cerah putih melepak tu handsome dan cantik. Ada pulak yang kata, badan sado 'ketak-ketak' tu handsome. Well, it depends. How about you?

Let's talk about "Tall, Dark and Handsome". Sooooooo my taste! 😍 Tapi Kim Soo Hyun oppa saya yang ala-ala 'flower boy' jambu tu terkecuali lah erh! Kahkahkah! So, lelaki tall, dark and handsome yang macam mana menjadi idaman qolbu tu??


1| ADI PUTRA



Adi Putra ni salah seorang pelakon lelaki yang boleh dikategorikan sebagai my all time favourite la. Selain daripada pembawakan wataknya yang berkesan dalam bidang lakonan, saya juga sangat sukakan gayanya. Pakai apa dengan gaya macam mana pun tetap handsome! Clear shaved atau tak pun tetap handsome! ❤


2| KHAIRY JAMALUDDIN (KJ)



YB Brig Jen. Khairy Jamaluddin Abu Bakar, Menteri Belia Dan Sukan Malaysia merupakan antara Menteri yang 'cool' pada saya. Perwatakannya, gayanya... Karisma. That's the word! Jealous tau bila ada one of my friends yang dapat selfie dengan KJ! ❤


3| FAIZAL TAHIR



I love music and I love FT and I love how FT expresses his passion in music through all his works. FT pun sama, either clear shaved or not and apapun yang digayakan tetap handsome. Bukan itu saja, suaranya dan semua lagu-lagu ciptaannya memang menjadi pujaan hatiku! Cuutttt!!! (baca dengan intonasi dialog Ajiz dengan Direktor Ahmad Nisfu dalam Seniman Bujang Lapok) Ek eleh, over pulak. Plus, FT pun minat Superman macam saya suka Superman jugak! Ehhhhh?? Peace✌


4| BRUNO MARS



Last but not least, Bruno Mars. Yes, I mean it. Dulu pernah cerita kat blog lama pasal mimpi 'jodoh' sebiji sejibi macam Bruno Mars! My goodness, walaupun dah berzaman mimpi tu masih segar dalam ingatan. (over lagi sekali) 💁 Suara Bruno Mars pun saaaangaatttt best. Ada identiti. Kita dengar je, kita dah tau itu suara Bruno Mars. Yang penting, muka memang taste I lah kan! ❤


Basically, these are my kind of 'tall, dark and handsome' guys. Kulit sawo matang, muka 'edgy' sikit. Lav lav! 💞

Banyak kali pengsan-bangun-balik buat entry ni. I'm meltiinnngggg... Ini nak kata 'fan-girling post' pun boleh kot! Macam gedik tak memasal, entah apa-apa je. Sekali-sekala! Bhahahaha... 😘💕


Just another side of me,
Fairuz Aqilah. 💋

38 comments:

  1. ya akak, setuju sangat. tak semua org suka yg putih putih ahhaa. #sayatakberaninakkomenpanjangpanjangnantiorangbaca haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaannnn! Hahahahaha memang tujuan komen pun nak bagi orang bacalah kan. Hihik! 🙊

      Delete
  2. Hahahaha memang ramai orang suka lelaki tall dark hensem ni kan. Bolehlah syed jual mahal sikit lepasni hahaha (perasan hensem lol) kalau tall dark tu betul la. Syed ada selfie dengan kj!! Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Termasuklah Fairuz! Hehe.. Ehhhh ada orang masuk bakul pulak! Whoopssyyy! 😂
      Laaaa ye ke? Mana, mana?? Jealousssss... 😭

      Delete
    2. Hamboi bukan main ye. Hehe

      Delete
    3. Oppsss! Hehehe... 🙈🙈🙈

      Delete
  3. elsa minat jugak yang kacak kacak nie. tapi kalau kacak sangat sampai kena berebut dengan pompuan lain, baik carik yang macam achey je hakhakhak. until now elsa tak boleh nak carik lain selain bruno mars! hakhakhak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adventurous sangat tuh kalau siap kena berebut dengan perempuan lain! Hahahadoiihhh... Gelak besar kite awak kata macam Achey! Haha comel je! I know righhttt... Bruno Mars, adududuuu hiks! ♥♥♥

      Delete
  4. Among your list, FT je kita memang rasa dia hensem dr awal dia keluar sampai la sekarang... Adi Putra tu mcm ada masa minat.. haha

    ReplyDelete
  5. alamakk , Adi Putra lah . samalahh kita ;)

    ReplyDelete
  6. eh..aku pun minat gak ngan pria pria yang hensem ni...tiap kali nampak dorang ampunnnn....hidung kembang kembang terus.haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhahahahaha... Hidung kembang kembang tak kempis dah! 😂

      Delete
  7. Sebenarnya semua wanita inginkan lelaki yang tinggi2 tapi selalu terjumpa yang "sedang2" je ketinggiannya ( dah jodoh..) Faizal tahir memang cool. ciri2 macam tu pun saya minat. Tapi bruno mar memang wow~!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. Tu lah, kalau dah jodoh macam mana pun terima je. ☺

      Delete
  8. 5) Zulhilmi Tempoyak

    Berbekalkan muka mix, melayu, indonesia, brunei, singapura, shah alam.. peace yaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalam banyak-banyak, komen ni paling WIN!!! Bhahahahaha...

      Delete
  9. hehhee terbaikk..

    Thankz follow kite.. kite dh follow blk sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. My pleasure! Thanks to you too... ♥

      Delete
  10. semua menarik hensem dan ada daya penarik sendiri. BV suka lelaki yg tinggi lampai. hehehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kankankan! Soooooo my taste! ♥

      Awww, really? Samalah! As long as taller than me, pun dah kira cukup tinggi dah tu. Tinggi sangat karang sakit pulak leher asyik nak mendongak bila bercakap. Bhahahaha...

      Delete
  11. sy minat adi putra sampaikan ada sorg budak kls tu sy gosip nama adi putra. tngk dr tepi mmg sama 90%, tp tngk dr depan hanya 15% persamaan dorg 😂 minat juga dgr sora faizal tahir 😁 dah lain topik plak yg sy minat ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Serious lah?? Hehe tapi dari tepi je lah 'Adi Putra' nya. Kihkihkih...
      Ehhh, takpe je. Pun boleh! Sebab kite memang suka suara Faizal Tahir pun.

      Delete
    2. ha ah, dari tepi je 😏 tngk dr sudut depan lain sikit 😂 macho kan suara Faizal Tahir 😱

      Delete
    3. Hahahahaha tapi lain pun oklah tu, dari tepi pun free free dia dapat gelaran 'Adi Puta' celup. Gituuu... Bukan takat macho je, suara FT ah-ma-ziinnggggg huhu. 👏👏👏

      Delete
  12. Setiap orang taste lain2 kan! hahaha. Seriously saya tak minat dengan lelaki ciri-ciri tall , dark n handsome ni. tsk. Tapi itu tak bermakna saye minat kpop. hahaha. Actually dari dulu lagi mata ni memang akan menilai yang kulit putih ala-ala mat salleh tu je yang hansome. kekeke. lagi2 if mereka ni ada mix2 chinese, or japan cket. kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, suka yang macam pan-asian lah niii. Hehehe... Lain orang, lain taste nyaa. Huhu ❤

      Delete
  13. Salam kenal.
    Pakcik tak masuk dalam senarai.
    Dah tua kerepot tetapi masih bertenaga.
    Yang penting sihat fizikal, sihat minda

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye, salam kenal juga! ☺
      Hehe, alhamdulillah kalau macam tu... Senarai ni pun suka-suka je, pakcik. Jodoh semua rahsia Allah. Doa yang baik-baik aje ni ha. 😁

      Delete
  14. Tall dark handsome! Just wow! Hehe.

    Suka suara Bruno Mars jugak! Best! 😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haiihhh, I'm melting again and again nih! Hehehe 🙊🙈🙉
      Awww, yes! Bruno Mars kite sukaaa suara dia... Best kankankan.

      Delete
  15. Dalam list ni, paling suka Faizal Tahir 😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yezzaaa... FT! FT! FT! Fan-girling mode on (tetibe). 😂😂😂👏👏👏

      Delete
  16. Siapa kata perempuan suka muka jambu je kan. Tall, dark and handsome ni pon mengancam jugak hihi.

    Faizal Tahir and Bruno Mars <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. I know righhttt... Cengginiii 👍👍👍

      Delete
  17. Yap I lav tall dark and handsome macammmmmmmmmmmmmm Remy Ishak tu, lalala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Mai kan! Remy Ishak pun tergolong dalam tall,dark and handsome jugak. Trueeee! Hehe 😉

      Delete

No harsh words please. Jazakumullah khairan katsiran! ♥