TIPS CINTA TAK IKUT PUN TAK APA | 6

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello 😊



PENGAJARAN

Bila kita penat,
Bila kita sedih,
Sebolehnya jangan bicara tentang hal-hal yang serius.
Seeloknya bualkan perkara-perkara yang indah belaka.
Supaya penat kita tak semakin tenat.
Supaya sedih kita tak bertukar sepi.

Demi menjaga harmoninya hidup bersama.
Demi memelihara hubungan agar semua baik-baik saja.
Itu pengajarannya.


Dibawakan khas oleh,
Fairuz Aqilah.
#tipscintatakikutpuntakapa

16 comments:

  1. Setuju. Buat apa nak keruhkan keadaan yang sedia keruh? Even tak dapat cari solution nya lagi, cuba cari sesuatu yg boleh buat kita bahagia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sayu pulak tetibe baca komen. Hehe.. πŸ’ͺ

      Delete
  2. betul tu FA..cuba be positif walau kita berada dalam tekanan..relax dan jgn lupa banyakkan bersalawat..In Sha Allah kita akan tenang dan akan datang sinar dan idea utk selesaikan permasalahan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih atas nasihatnya, kak Umi! InsyaAllah, ameen.

      Delete
  3. Tengah sedih ke ni? banyak sibukkan diri sahaja dengan benda lain. Nanti bila kita busy inshaAllah lupa segala kesedihan hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sibukkan diri pun tetap juga banyak berfikir. Hehe.. Takpe, okey je ni insyaAllah. Thanks! ☺

      Delete
  4. betul. always be positif. lagi satu, time will heal everyting.dah jgn sesedih dah hee =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah. Thanks, sweetie! 😘

      Delete
  5. x tfikir tntg cinta skrg ni πŸ˜‚ ohhh cinta, dtglah ketuk pintu hatiku ❤ jrg sekali terdengar bunyi ketukan di pintu hatiku ini... eh eh, dah ternyanyi plak dah 🎢

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lagu ke? Hehehehehe... Comel je perangai. Takpe, bila tiba masanya nanti Allah hadirkan cinta yang bukan saja ketuk pintu hati awak tapi juga pintu rumah bawak rombongan meminang. Hiks! ✌

      Delete
    2. ameeen ameeen 😁 nak panggil Fairuz ke Aqilah ni? atau dua2 boleh? πŸ˜‰ jrg sekali terdengar bunyi ketukan di pintu hatiku ini πŸ‘ˆ yg ni je lirik lagu πŸŽΆπŸ˜‚

      Delete
    3. Dua dua pun boleh sebenarnya. Panggil Fairuz lah, dua suku kata je senang hehe.. πŸ˜…
      Lirik lagu apa tu? Ce nyanyi lagi nak dengar sebab macam tak pernah dengar. πŸ˜πŸ‘

      Delete
  6. kenapa singgah kalau tak masuk ke dalam hatiku... tu ja yang saya ingat

    ReplyDelete

No harsh words please. Jazakumullah khairan katsiran! ♥