SABAR - ISMAIL IZZANI

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello 😊


Currently, I'm lovin' this song soooooo much! πŸ’ƒ
Liriknya simple je and sangat straight forward.


Jangan menangis sayangku
Ini hanyalah sementara
Berdoalah pada yang esa
Terus menahan sabar
Agar bahagia di sana

Mungkin kau tak pernah sedar
Bukalah mata dan dengar
Dengarkan lagu ku
Ku cuba untuk lepaskan
Luahan hati ini
Ku disakiti
Namun jua kau sedar
Kau tersakiti

Jangan menangis sayangku
Ini hanyalah sementara
Berdoalah pada yang esa
Terus menahan sabar
Agar bahagia di sana

Now I'm alone in the dark
Why should I lose you when I needed you the most
The best is the best, the past is the worst
Just let it go, just let it go, no...
Why is it hard for you to see
When everything I've done is for you and me
Ku disakiti
Namun jua kau sedar
Kau tersakiti

Jangan menangis sayangku
Ini hanyalah sementara
Berdoalah pada yang esa
Terus menahan sabar
Agar bahagia di sana

Jangan pedulikan
Teruskan berjalan
Biar waktu pisahkan kita walau bukan selamanya

Jangan menangis sayangku
Ini hanyalah sementara
Berdoalah pada yang esa
Terus menahan sabar
Agar bahagia di sana

Jangan menangis sayangku
Ini hanyalah sementara
Berdoalah pada yang esa
Terus menahan sabar
Agar bahagia di sana
Agar bahagia di sana


Lagi dia kata jangan menangis, lagi tu lah rasa nak menangisnya pun aduiii... πŸ˜‚

Jangan menangis sayangku,
Fairuz Aqilah.

14 comments:

  1. Kak ana ingat entri novel tadi. Hehe. Kelakar pula raasanya bila tak update dgn lagu2 skrg ni πŸ˜…

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahaha... Saya tak tulis novel, kak ana. Saya tulis puisi tak puitis je. πŸ˜…
      Lagu ni pun seangkatan dengan Aiman Tino, Sufian Suhaimi, Irfan Haris tu semua juga kak ana...

      Delete
  2. Lagu Redha dah pernah dengar. Lagu Sabar ni lom lagi 🎢

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. Nanti dengarlah, dia tak macam trend sekarang lagu semua ala ala 90s punya era jiwang tangkap leleh. Hiks! 😁

      Delete
  3. Hi belum pernah dengar lagu ni.(^_^) Sertai segmen tonton ucing nak try irama melayu.(^_^).
    https://ucingkadayan.blogspot.com/2017/04/segmen-tonton-ucing-nak-try-irama-melayu.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe, nanti dengarlah. InsyaAllah! Thank youuuu πŸ˜ƒ

      Delete
  4. Wah macam blogger Sayidah Napisah la suka lagu ni... Mai biasa2 je sebab suka layan jiwang, kekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. Kite ada lagu-lagu jiwang tertentu je yang suka. Pastu kadang-kadang, mood tu datang memang nak dengar lagu macam tu je. Haha..

      Delete
  5. sedap ennn lagu dia. lembut je suara haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes! And for me, it's much better than Aiman Tino's. Hee πŸ˜…πŸ™Š

      Delete
  6. Best lagu dia , suara pun best. macam motivate jugaklah kan. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Motivate jangan nak ego ikutkan sangat perasaan cakap kita je yang terluka, padahal dia pun terluka sama. Pastu motivate jangan nangis, jangan nangis. Hiks! πŸ™ˆ

      Delete
  7. Jangan menangis saaaaayangku..ecey2.. haritu amer ada cover lagu ni dalam igstory:P


    Hi, jemput baca post baru AMERZING || http://ameridzuan.blogspot.my/2017/04/men-minimalist-fashion.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adoiiii jangan nyanyi kat sini please, karang banjir dengan air mata blog nih. Weehuuu amerzing ada cover lagu ni ke! Alaa, igstory kekal 24jam je memang tak boleh la nak tengok dah.

      Delete

No harsh words please. Jazakumullah khairan katsiran! ♥