SEGMEN : SEORANG SYED NAK BLOGLIST!

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello 😊

Segmen: Seorang Syed Nak Bloglist!
Klik lah untuk join sekali!
[ TARIKH TUTUP: 30 APRIL 2017 ]

Bagi kite kan, kalau kite perasan ada yang masukkan blog kerdil kite ni dalam bloglist dia lebih-lebih lagi secara sukarela, sebenarnya motivate kite supaya lebih bersemangat waja dan konsisten nak update blog. Serius, serius! Semangat dia tu lain macam! Lagipun, itu sememangnya azam setiap tahun (eh ke setiap masa). 💪

Tak ada nak berucap panjang, cuma cukuplah sekadar Seorang Syed tahu bahawasanya kalau dah hari-hari menjadi kemestian untuk jengah blog dia tu dah tentunya sebab aura tuannya melekat pada blognya juga. K #apaakucubacakapni so faham-faham je lah! Blog Seorang Syed ni ada auranya yang tersendiri, dengan gaya bahasa yang digunakan sangat santai, pemilihan topik pun relevan walaupun random buat orang nak baca lagi dan lagi tak jemu-jemu. Terserlah la karakter sebenar Seorang Syed tu secara tak langsung, tapi tak tahulah pulak sebab orang putih kata, "Don't judge a book by its cover" kaannn. Yezzaa! Itu aje lah kot, Seorang Syed ni karang suka angkat bakul japgi tak pasal je kite disqualified sebab kipas kuat. Bhahahahaha... Gurau, Syed! 😂✌

Dah banyak yang Syed achieved dalam dunia blogging walaupun anothersyed.blogspot.my masih baru. Semoga terus berjaya bukan saja dalam dunia blogging ni, malahan apa jua yang dilakukan terutamanya journey seorang Cikgu Syed yang bakal bermula tak lama lagi. InsyaAllah, ameen!

Rasanya macam tadi cakap, "Tak ada nak berucap panjang". Kan?

Sekian, terima kasih.

Okbai!
Fairuz Aqilah.

27 comments:

  1. Saya pun tak nak ambik masa panjang komen ni.

    Zaman sekarang mana ada yg suka baca tulisan panjang2 melainkan segelintir manusia je. Itu pun dia tengok penulisnya.

    Sebab kebanyakan pembaca bila dah tertarik dgn se seoran tentang tulisan dia, panjang pun dia baca. Kadang2 dia tertunggu tunggu tulisan blogger idaman mereka.

    Say ni bila mengomen memang tak panjang tapi tidaklah tulis thank you atau nice sharing je.. itu saya tak pernah buat sebab tak bermakna. Biar saya tak komen dari tulis macam tu.

    Eh, maaf, baru terperasaan. Panjang rupanya komen saya ni. Dah nak sama panjang dgn entry you. Soree ye. Lain kali saya komen sikit je, itu pun kalau diberi kebenaran untuk mengomen.

    Laaaaz. Panjang jugak. Ok lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ingatkan siapa tadi yang komen panjang sangat nih, ooo En. Adam kita rupanya...

      Ya, kalau saya pun dah suka dengan tulisan seseorang tu, memang saya sanggup baca sampai noktah paling akhir! Kadang-kadang saya komen pun dah tahap boleh sambung entry orang tu. Macam En. Adam sekarang ni! But still, komen En. Adam kalini memang terbukti kepanjangannya MasyaAllah! 😂

      Alamak, saya tergolong dalam kategori tukang komen "Thank you", " Nice sharing" tu jugak kadang-kadang! Hmm, takpelah biarlah saya berhuhu sendiri aje.

      Tak perlu mintak maaf pun, nak komen sikit atau banyak, pendek atau panjang ayatnya pun dipersilakan. 😁✌

      Delete
  2. Replies
    1. Terima kasih! 😘💕
      Kak Ana join sekali jummm! Semangat kak ana nak menang tiket pergi korea ya! Hehehe... 😉

      Delete
  3. Selamat bersegmen jugak .. insyaAllah CCL pun akan join ..stay tune

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeaayyy, jum sama-sama join erh CCL! 😁

      Delete
  4. Blogger fav mai tuuuhhhh SEORANG SYED. Semoga terpilih ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha thanks mai! kehkehkeh

      Delete
    2. Kan mai! InsyaAllah, klu ada rezeki. 😉

      Delete
  5. Gud luck untuk terpilih dalam blog list syed. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah, thank you! Jum lah join sekali, awaakkkk hehe 😁

      Delete
  6. Tahu takpa! Terharu betul kalau orang letak blog kita as dia punya bloglist. hahahahaha bila masa syed angkat bakul ni. Sorry sikit, I always speak the truth but some people would label that as "angkat bakul" but haters gonna hate I don't mind kahkah. Alahhhh sepatutnya fairuz membebel la banyak lagi, macam tak biasa ja kan membebel kat komen syed tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allaaa Syed, gurau je lah. Kalau haters, buat apa join segmen nih. Tak malu betul! Bhahahahaha... Membebel panjang sangat nanti berterabur pulak points yang nak disampaikan. Karang jadi entry lain, tak memenuhi kehendak soalan pulak. Merapu je lebih. 😂

      Delete
    2. hahahaha tahu la gurau. Okay good luck!
      mana entry baru? nak baca yang baru please.

      Delete
    3. Tau takpe! Terima kasih, tuan penganjur...
      Dah update entry bapak panjang, nak baca kan. Sila baca ya, seorang syed! Hahahahaha...

      Delete
  7. Hahaha best kan baca panjang panjang blog Syed tu.. Sambil baca, sambil ada nada tersendiri. Hahaha padahal tak kenal pun di dunia realiti 😂😂

    Selamat Bersegmen Fairuz! 😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau takpe! Tetiap hari mesti nak bukak, baca apa yang dia update. Komen pulak taknak kalah, tahap sambung entry tu hahaha...

      Iye... Terima kasih! 😘

      Delete
  8. wahhh syed dah buat segmen! yay boleh join haha. goodluck sis :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elsa join jugak tak? Kalau belum, jum join cepaattt! 😁👏

      Delete
  9. Selamat bersegmen. Tulah mmg lagi semangat kan bila dah ada dlm bloglist. btw goodluck awak! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mashehhhh... 😊
      Memang bersemangat waja tauuu. Sebabnya tau akan ada orang yang mengikuti apa yang kita share dalam blog kan. 💪

      Delete
  10. selamat malam .

    singgah dari segmen yang sama . selamat berjaya .

    http://thezafirahnazri.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat petang! Terima kasih dan selamat berjaya jugaaaa!!! Hehe..

      Delete
  11. Replies
    1. Qilah? Ehh serius lah niii panggil kite Qilah. Hahaha... Terima kasih daun keladi! Muahciked.

      Delete
  12. DONE follow...followback
    Keep in Touch

    ReplyDelete

No harsh words please. Jazakumullah khairan katsiran! ♥