ISTIADAT KONVOKESYEN KE-86 UiTM SERI ISKANDAR, PERAK : OFFICIALLY GRADUATED!

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello 😊

ISTIADAT KONVOKESYEN KE-86 UiTM SERI ISKANDAR, PERAK : OFFICIALLY GRADUATED!

8 Mei 2017;
Hari jubah,
Hari baling mortar board,
Hari dapat jambangan bunga,
Hari terima sijil ternama kerana pangkatnya,
Hadiah untuk yang dicintai,
Hadiah untuk diri sendiri.
Alhamdulillah!

Almost two years of all the tears and great struggles,
hectic days,
sleepless nights,
conflicts and dramas,
countless times of failures,
endless stress and frustrations...

It was a super long, arduous and exhausting journey and the struggle is real! Finally, the Graduation Day is the day that proves all of the hardworks totally paid off!

Walaupun tak ada dua bintang mahupun selempang, namun terlalu bersyukur Allah bantu untuk sampai ke garisan penamat dengan 'GOT' (grad on time)! Dari awal hingga akhir tak henti diuji dan terus diuji. Maka, selayaknya bersyukur Allah pinjamkan juga kekuatan untuk habiskan walau berkali-kali jatuh dan berputus asa.

Harapan Mama Ayah tercinta dan keluarga tersayang yang tergalas di bahu menjadi penguat semangat untuk gagahkan diri pikul dengan amanah. Doa-doa mereka dan kata-kata perangsang daripada sahabat dikasihi jauh dan dekat menambah lagi keyakinan bahawasanya langkah perlu diteruskan meski perit menanggungnya.

Terima kasih Allah kerana pinjamkan kekuatan yang tak berpenghujung!
Terima kasih Mama Ayah untuk kasih sayang tak bertepi, doa-doa mustajab dan sokongan moral serta material.
Terima kasih keluarga yang sangat positif dan tak pernah putus memotivasikan diri ini untuk terus gigih.
Terima kasih para pensyarah dan cikgu yang tak jemu mencurah ilmu seikhlas hati demi kejayaan anak didik hingga menara gading.
Terima kasih sahabat handai ukhuwah fillah till Jannah yang sama-sama berdoa lillahita'ala dan menebarluas aura positif sentiasa.
Terima kasih daun keladi untuk yang jauh di mata dekat di hati, pendengar dan penasihat juga peneman paling setia.
Terima kasih untuk kenalan jauh dan dekat sama ada memang saling mengenali mahupun sekadar tahu nama dan rupa cuma, tetap juga terima kasih yang tak terhingga kerana mengharapkan yang baik-baik dan manis-manis saja.
Terima kasih semuanya kerana sentiasa ada di ketika jatuh dan bangunnya Fairuz Aqilah dan menjadi sebahagian daripada perjalanan #aqilahasbachelorstudent.
Terima kasih juga untuk setiap satu kenangan pahit manis ketawa sakit rajuk dan tangis yang semestinya meninggalkan kesan mendalam, pengalaman serta pengajaran bermakna. Takkan pernah lupa!

Kejayaan ini mungkin saja berulang nanti tapi tak pasti. Malah, liku-liku yang dilalui juga sudah tentunya berbeza tapi tetap saja membawa seribu satu pengertian. Jadi, episod ini biar terabadi di sini bersama semua memori indah luka, yang selamanya kan dikenang. InsyaAllah!

Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah...


Yeah, I did it!
Fairuz Aqilah.

29 comments:

  1. Tahniahhh Fairuz setelah berpenat lelah berusaha.. Akhirnya merasa detik indah niπŸ‘πŸ‘

    Goodluck for future ~ πŸ’

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih! Alhamdulillah... Finally!
      InsyaAllah, ameen ameen ya Rabb! Thanks agan πŸ˜„

      Delete
  2. Tahniah FA. Akhirnya terbalas penat lelah masa study dulu kan. Semoga terus berjaya pada masa hadapan. Uitm di hatiku :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, it's such a relief that I made it till the end kak ana! InsyaAllah, ameen ameen untuk doanya. Terima kasih sangat kak ana! Uitm di hatiku πŸ’—πŸ’—πŸ’—

      Delete
  3. Faham sangat dengan perasaan GOT tu hehe. Apapun tahniah awak! Goodluck :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaannn... It was a great struggle along the journey. So, dah dapat GOT pun seribu rahmat sangat dah, alhamdulillah! 😒
      Terima kasih, awaakkk... InsyaAllah!

      Delete
  4. Replies
    1. Terima kasiihhhh! πŸ˜˜πŸ’•

      Delete
  5. Congrats..!!!! Ok now I'm jealous with you... Nak jugakkkk... Q_Q

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you, my dear! Alhamdulillah, alhamdulillah... Noooo, please don't sayang. InsyaAllah, you'll be at this stage too sooner or later. All the best for you! πŸ’ͺπŸ‘πŸ™†πŸ’•

      Delete
  6. Nak memahat kan jgk lah ucapan di hari penuh makna buat aqilah tucuk tacam toang ni...tahniah sesangat akhirnya berjaya jua smpi ke garisan penamat. Cu tau..tak semudah kata2 tp cu tau mmg aqilah anak yg baik..akhirnya terbukti jua..aqilah boleh!! Hahaha...takpe insyaAllah perjalanan masih jauh teruskan usaha,sabar dan tawakal pd Allah..moga Fairuz Aqilah berjaya dunia akhirat aamiin...#sygketatketatsendatpadat mmmuuuuuaaahhhh....😘😘 #cuhgpalingcuteπŸ˜‚πŸ˜‚

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. Nak nangis pulak baca komen ni. Thank you, cu kesayangan-tak pernah tak sayang-sayang jutaaaaa!!! πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹
      Alhamdulillah, berjaya juga akhirnya! I did it, I did itttt!!! InsyaAllah, ameen ameen ameen ya Allah... πŸ™†πŸ’• Thank youuuu, cuuuuu! πŸ‘©πŸ‘§

      Delete
  7. Eh kite sama uni lah hihi. Tahniah! May your next journey would be awesome too :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe ye ke! Kite bukan takat uni je siskandar, I memang orang siskandar. Hiks! InsyaAllah, ameen... Thank you! ❤

      Delete
  8. Terima kasih, mellya!!! πŸ™†πŸ’•

    ReplyDelete
  9. waaa tahniah fairuz dah konvo!! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. Alhamdulillah! Thanks, aiman! πŸ˜‰

      Delete
  10. Yeahh, congratz! Moga maju jaya ^^,

    ReplyDelete
  11. Congrats Kak Fairuz! Moga terus success inshaAllah :) ^^

    ReplyDelete
  12. Congratulation Aqilah.
    Moga berjaya dunia & akhirat
    :)

    ReplyDelete
  13. Yeayyyyyyy datang tumpang gembira..Tahniahhh again.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aloloooo, thanks Mai! Muahciked 😘😘😘

      Delete
  14. Tahniah Fairuz. Rindulah nak konvo balik. Hehe

    ReplyDelete

No harsh words please. Jazakumullah khairan katsiran! ♥