BELATED BIRTHDAY AND WHAT'S GOING ON

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello ๐Ÿ˜Š

My goodness! How I miss to blog, y'know!!! SANGAT okaayyy, SANGAT! Hey, it's June (the month of my birthday) already and Happy Belated Birthday to ME! ๐ŸŽˆ To be honest, I don't really want fancy fancy birthday celebration and presents. I just hope that all of you can always pray good things for me and that's more than enough. Yup, seriously. Ramadhan pun dah lebih separuh dan moleklah apa kiranya kita sama-sama lebih giat lagi beramal kumpul pahala, insyaAllah.

Cak!

Cak cak caakkk!!! Alhamdulillah, laptop berjaya diselamatkan. Rupanya, charger saja yang rosak. MUJUR! Kalau tidak, berhuhu duit dilaburkan dan dileburkan ke situ. Tapi itulah dia, baru berangan nak Macbook. Ehh! Hehehe.. Apa pun, bersyukur sangat laptop masih boleh diselamatkan bersama data-data yang takdan backup. Fuuhhh, what a relief! Teruskan berkhidmat untuk saya selagi hayat dikandung badan ya, lappy!

Alhamdulillah juga, Fairuz Aqilah dah dapat kerja dalam bidang! Yeaayyy! And actually, that's the main reason why I haven't update my blog recently... To be true, yes, I really do a lot of thinking about my blog and been drafting topics to update while I'm working. Fair enough, tak? It has been nearly two weeks now and alhamdulillah so far so great. Masih dalam fasa menyesuaikan diri dan krik krik juga lagi kadang-kadang asyik tengok dinding tengok meja main phone. Ehh?? Hiks! Itu bila tak ada kerja lah, memang sungguh-sungguh mati kutu dibuatnya rasa cepatlaahhh bila nak baliikkk... Tapi bila kerja bertimbun tu memang straight pagi sampai petang fokus, pastu masa tu rasa macam cepaattt sangat berlalu tak pasti juga dia menyelinap ke macam mana. I'll create an entry about my work sooner or later, tauuu... InsyaAllah. Wish me best of luck! ♥


That's all for now!
Fairuz Aqilah.
#tengahkirija #curimasabukancuritulang #okbai

14 comments:

  1. hi! Lama tak nampakk :) dah kerja rupanya, goodluck fa and happy birthday!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama kaannn... I feel guilty too! Haah, kerja dah alhamdulillah... Thank you, sayangku! ♥

      Delete
  2. Happy birthday. Good luck and waiting for this sambungan.
    Selamat hari raya.

    Kalau datang ziarah saya bawaklah kuih raya sekali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you! InsyaAllah, still working out on the blogpost. Hehe..

      Selamat Hari Raya in advanced! InsyaAllah, tapi nanti kena bagi alamat lah. :D

      Delete
  3. sukanya tengok laptop kaler tu.. gerammmm..

    ReplyDelete
  4. happy belated birthday awak! :D

    ReplyDelete
  5. seronoknya da keje... saya masih dalam plan nak sambung belajar tapi dalam masa yang sama teringin jugak nak keje. nak cari pengalaman.. walau apa pun, good luck !! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. waahhh baguslah ada plan macam tu. kite sebab dah tak larat nak sambung lagi dalam masa terdekat nih. insyaAllah, nanti bila dah betul-betul ready and terbukak hati, baru nak pertimbangkan buat pjj hehe.. alhamdulillah, rezeki Ramadhan. punyalah lama juga pegang profession as surirumahtangga sepenuh masa, tapi anggap Allah bagi peluang berkhidmat untuk family dulu. sampai masa, tengok Dia bagi. alhamdulillah, thank you tauuu! ♥

      Delete
  6. Happy belated birthday, Fairuz! ๐Ÿ˜ Birthday tahun ni bahagia je rasa kan, dapat kerja, laptop pun dah baik semula. Hehe. Siqah berkenan dengan warna laptop Acer Fairuz! Cantik, menyerlah. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. awww... thank you erkkk, siqah! ♥
      alhamdulillah, alhamdulillah... itulah dia. ehhh? laptop model lama ni, siqah. mujurlaahhh dia tak mati, dia koma sekejap je pastu sedar balik lepas kena kilat haritu. agagagagagagagaga :'D

      Delete

No harsh words please. Jazakumullah khairan katsiran! ♥