TOO YOUNG, TOO DUMB TO REALIZE

Friday, January 24, 2020

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. Hello 😊


Allah jentik hati sikit harini.
Astaghfirullahal’azim.

Tersentak, terusik emosi jap tapi alhamdulillah syukur. Yang akhirnya leads to something very comforting untuk betul-betul hadam and made up my mind like, “This is it! Not worth it at all, Fairuz Aqilah”. Tak tau nak describe perasaan sekarang ni macam mana. Betullah kan... Life is too short, remember? Hmm tu lah tu. Cuma, seharian bermain dalam kepala otak ni ayat “Too young, too dumb to realize” sebab mungkin itu paling sesuai untuk bagi gambaran secara keseluruhan kot. (sampai kena buka juga lagu Bruno Mars semata nak dengar dia nyanyi part “too young, too dumb to realize” tu baru macam puas hati sikit 😅)

Kadang-kadang memang Allah hantar hidayahNya melalui orang-orang terpilih yang kita tak pernah nak ambil pusing sangat (maksud aku tu memang bukan melalui Bruno Mars la yang pasti) DAN dengan cara yang paaaliinnggg tak disangka-sangka. Sebelum terlambat. Tepat pada masanya. Cantik aturanNya yang Maha Kaya. Manis sungguh. Baik sangat kan Allah tu? 😌


Sedar,
Fairuz Aqilah.

  • Share:

You Might Also Like

5 comments

  1. Beeha singgah baca entry awak harini.

    ReplyDelete
  2. semua perkara yang jadi pasti ada hikmahnya..

    ReplyDelete
  3. apa yang jadi ada pengajaran. and yes..
    kadang2 gitula cara Dia didik kita semua =)

    ReplyDelete

No harsh words please. Jazakumullah khairan katsiran! ♥